GreekEnglish (UK)

Ελληνική Εταιρία Προστασίας
& Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων-ΕΛΕΠΑΠ

.

 Στις 14 και 16 Ιουνίου 2011 η ΕΛΕΠΑΠ συμμετείχε στην Εβδομάδα Διαφορετικότητας που πραγματοποίησε η Citibank με θέμα την «Αντίληψη» της Διαφορετικότητας, το πόσο διαφορετικά δηλαδή μπορεί να αντιλαμβανόμαστε το ίδιο θέμα, πώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διακρίσεις και τι μπορούμε να κάνουμε για να γεφυρώνουμε τις διαφορετικές αντιλήψεις.

Στο πλαίσιο των ενεργειών που πραγματοποίησε η Citibank στην Ελλάδα, έγινε μία παρουσίαση/συζήτηση στη Νέα Κηφισιά, την Πέμπτη 16 Ιουνίου, 16:00-18:00, στην οποία μίλησαν από τη δική τους οπτική για το πώς το έργο της ΕΛΕΠΑΠ γεφυρώνει το χάσμα της Διαφορετικότητας, η Γενική Γραμματέας κα Χριστίνα Μαρούγκα Κατσουρίδη και η κυρία Ελένη Βαλάσση-Αδάμ, υφηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος Δ.Σ.κα Ελένη Αδάμ, και παρέστη και η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ κα Μαριάννα Μόσχου.

Η Γενική Γραμματέας Κα Χριστίνα Μαρούγκα-Κατσουρίδη ευχαρίστησε εκ μέρους και όλου του Δ.Σ της ΕΛΕΠΑΠ την Citibank για την μεγάλη προσφορά αγάπης για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ .Χάρη στους συνεργάτες της Citibank , έχουν έρθει κοντά μας περισσότεροι φίλοι που μέσα από το Πρόγραμμα ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ στηρίζουν το Πρόγραμμα Θεραπευτικής Κολύμβησης των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι με την εφαρμογή μιας ολιστικής θεραπευτικής προσέγγισης επιτυγχάνεται η ένταξη των παιδιών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Έτσι, κατά τη Σχολική χρονιά Σεπτέμβριος 2009- Ιούλιος 2010, στις τρεις Βαθμίδες του Τμήματος Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης φοίτησαν συνολικά 34 παιδιά.

Επίσης, ενημέρωσε για τα Προγράμματα Παρέμβασης της ΕΛΕΠΑΠ για΄όλες τις ηλικίες όπως το πρωτοποριακό ερευνητικό Πρόγραμμα Νευροψυχολογικής Αποκατάστασης για ενήλικες ,μετά από εγκεφαλικές βλάβες σε συνεργασία με το Day Treatment Head Trauma Program του Rusk Institute of Rehabilitation Medicine, του New York School of Medicine της Νέας Υόρκης, καθώς και το Πρόγραμμα Βρεφών που θα λειτουργήσει σύντομα για την αποκατάσταση βρεφών με κινητικές αναπηρίες και συνοδά νοητικά προβλήματα. Επεσήμανε την εμπειρία της από την καθημερινότητα όλης της οικογένειας της ΕΛΕΠΑΠ, και μετέφερε με αισιοδοξία την εξέλιξη του μικρού μαθητή Νώντα, χάρις την ολιστική παρέμβαση της ΕΛΕΠΑΠ!

Η κυρία Ελένη Βαλάσση-Αδάμ, υφηγήτρια παιδιατρικής, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΕΠΑΠ, αναφέρθηκε στο τι μπορούμε και οφείλουμε να διδάξουμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά σχετικά με την αναπηρία. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι:

* Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως η αναπηρία μας αφορά όλους είτε έχουμε είτε όχι κάποια αναπηρία οι ίδιοι ή το περιβάλλον μας.

* Είναι κατάσταση δυσάρεστη και συχνή και πρέπει όλοι να προσπαθήσουμενα εξοικειωθούμε με αυτήν ώστε να δείχνουμε και ειλικρινά να μην ενοχλούμαστε από την παρουσία του παιδιού με αναπηρία. Έτσι το βοηθούμε να ζει ισότιμα με τους ομηλίκους του. Για να το επιτύχουμε πρέπει να αποδεσμευτούμε από το εξωπραγματικό πρότυπο της τελειότητας, του νέου, υγειή, δυνατού, γυμνασμένου, έξυπνου ατόμου που προωθείται από την διαφήμιση

* Να βοηθήσουμε το παιδί με αναπηρία να αποδεχθεί το ίδιο την αναπηρία που έχει και να γνωρίσει τις αδυναμίες και τις δυνατότητές του , να αναπτύξει κατά το δυνατόν όλο του το δυναμικό χωρίς όμως να απαιτούμε από αυτό να συγκρίνεται και να εξομοιώνεται με άτομα χωρίς αναπηρία. Κοινός Στόχος των ομιλητών ήταν η ευαισθητοποίηση των εργαζομένων σε θέματα αποδοχής της Διαφορετικότητας, αλλά και στην ενημέρωσή τους από μέρους της Citi για τις δράσεις και τις δυνατότητες που παρέχει η Citi σε παγκόσμιο επίπεδο. Την εκδήλωση προλόγισε η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Citi, κα Αγγελική Χριστοφίδου και η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, κα Μανίνα Μενιδιάτη. Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν επίσης. - η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κα Μαρία Στρατηγάκη

- η Δρ. Όλγα Επιτροπάκη, The "Stavros Costopoulos" Chair in Human Resource Management and Development, Associate Professor of Organizational Behavior & HRM Academic Director of the MSc in Strategic HRM, ALBA Graduate Business School - εκπρόσωπος της Eurocharity και - εκπρόσωποι των ΜΚΟ:

* Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «Έδρα»,

* Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ

εΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥς ΜΕΓΑΛΟΥς ΕΥΕΡΓΕΤΕς ΜΑΣ
supportersupportersupportersupportersupportersupporter
supportersupportersupportersupportersupportersupporter
supportersupportersupportersupportersupporter