GreekEnglish (UK)

Ελληνική Εταιρία Προστασίας
& Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων-ΕΛΕΠΑΠ

.

Η ΕΛΕΠΑΠ χρωστάει πολλά στους εθελοντές της.

Οι πρώτοι εθελοντές της ΕΛΕΠΑΠ, είναι και οι θεμελιωτές του ιδρύματος. Καμία συνεισφορά χρόνου, γνώσεων, φροντίδας δεν έχει πάει χαμένη στα 80 χρόνια λειτουργίας της ΕΛΕΠΑΠ, γι’ αυτό και όλο και περισσότεροι εθελοντές έρχονται αρωγοί στη μεγάλη προσπάθειά μας. Από την πρώτη στιγμή, η ΕΛΕΠΑΠ βασίστηκε σε ένα ευρύ φάσμα εθελοντών που αφιερώθηκαν με αγάπη στο παιδί με αναπηρία.

39799564 1972139446171158 429368464696672256 nΔιακεκριμένοι εθελοντές γιατροί κατέθεσαν και καταθέτουν με αγάπη την επιστήμη, την πείρα και το ενδιαφέρον τους στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ. " Για εμάς, τα Γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ είναι σαν τα δικά μας παιδιά. Είναι μέλη της ευρύτερης οικογένειάς μας."     

Κάθε χρόνο,οι πιστές και αγαπητές Φίλες - Εθελόντριες οργανώνουν με ιδιαίτερη φροντίδα, μπαζάρ και εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου. Τα έσοδα, αξιοποιούνται για τη στήριξη του βασικού στόχου της ΕΛΕΠΑΠ, την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών ολοκληρωμένης αποκατάστασης, μέσα σε ένα ασφαλές και οικείο για τα παιδιά περιβάλλον.

Η ΕΛΕΠΑΠ, στα πλαίσια της στήριξης δράσεων ενεργοποίησης, εργασιακής ένταξης, δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικής ενσωμάτωσης των ενηλίκων αποφοίτων της, ίδρυσε την Κοινωνική συνεταιριστική Επιχείρηση, ARTεμείς στον τομέα της παραγωγής δώρου. (Γάμος - Βάπτιση).

Adv1 Γαμος
 
H ARTεμείς, www.artemeis.gr,λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2014, με σκοπό:
  

* τη δημιουργία θέσεων εργασίας που μπορούν αξιοποιήσουν τις δεξιότητες ατόμων με αναπηρία.

* την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού ατόμων με αναπηρία.

Το εργαστήρι της ARTεμείς, αναζητά εθελοντές, καθόλη τη διάρκεια του έτους, για την κατασκευή δώρων:

Ο χρόνος που απαιτείται, εξαρτάται από την διαθεσιμότητα του εθελοντή και συμφωνείται μετά από συνεννόηση με τον υπεύθυνο των εθελοντών. Το εργαστήρι λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη, 09:00 – 15:00, στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ, Κόνωνος 16, στο Παγκράτι.

              § Αν είστε δημιουργικοί και υπεύθυνοι στη δέσμευση που αναλαμβάνετε, με αίσθημα αλληλεγγύης και ομαδικό πνεύμα

              § Aν διαθέτετε χρόνο και διάθεση να προσφέρετε, δημιουργικότητα και δεξιότητα στις κατασκευές, σας περιμένουμε!

Οι εθελοντές της ΕΛΕΠΑΠ, έχοντας εξοικειώσει την οικογένειά τους, τους φίλους τους, τον περίγυρο τους ακόμα και το ευρύτερο περιβάλλον με την έννοια της αναπηρίας, έχουν κατορθώσει έμμεσα να ευαισθητοποιήσουν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, που αποδέχεται και συμπεριλαμβάνει το παιδί και τον ενήλικα με αναπηρία ως ισότιμα, βάσει των δυνατοτήτων τους, μέλη της.

Η ΕΛΕΠΑΠ ευχαριστεί όλους τους εθελοντές της, όλους όσους βοηθούν με οποιοδήποτε τρόπο για την βελτίωση της ζωής των Γενναίων παιδιών της. Με τη δική τους προσφορά, τα βήματα ζωής των παιδιών γίνονται όλο και πιο σταθερά όλο και πιο γρήγορα.

Στην ΕΛΕΠΑΠ είμαστε περήφανοι για τα «βήματα ζωής» που καθημερινά κάνουν τα παιδιά μας. Και με τη δική σας βοήθεια μπορούμε να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερα παιδιά με αναπηρία να κάνουν τα δικά τους πρώτα βήματα!

Η δική σας ευγενική συμβολή είναι πάντα καθοριστική για το έργο της ΕΛΕΠΑΠ. Σας καλούμε να γνωρίσετε το έργο μας και να συμμετέχετε σε ένα απο τα εθελοντικά μας προγράμματα. Για να ενημερωθείτε και για αίτηση συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας, στο ethelontes@elepap.gr ή στο τηλ. 210 7251121 εσωτ.200

Σας καλωσορίζουμε!

«Eθελοντισμός!

μια λέξη απλή, ταυτισμένη με την έννοια της προσφοράς και της απεριόριστης αγάπης. οι δυσκολίες πολλές, ακόμα πιο πολλές όμως οι στιγμές χαράς και ευτυχίας!

Προσφέροντας αγάπη, φροντίδα, αποδοχή και λαμβάνοντας τα ίδια από τα παιδιά, συνειδητοποίησα την αξία του εθελοντισμού! η εμπειρία μοναδική και οι στιγμές αξέχαστες και ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό μου! μέσω του εθελοντισμού γίνεται αντιληπτή η αξία του να προσφέρεις ένα κομμάτι του εαυτού σου και χρόνο από την καθημερινότητα σου χωρίς κάποια υλική ανταμοιβή..οι στιγμές όμως, η αγάπη, η ευγνωμοσύνη, η χαρά ζωγραφισμένη σε παιδικά προσωπάκια και άλλα πολλά γεμίζουν την ψυχή όπως κανένα υλικό αγαθό ποτέ δεν θα μπορέσει!»
Δέσποινα Γ. φοιτήτρια Ειδ. Αγωγής, Εθελόντρια ΕΛΕΠΑΠ

 

Marathonios 

 

εΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥς ΜΕΓΑΛΟΥς ΕΥΕΡΓΕΤΕς ΜΑΣ
supportersupportersupportersupportersupportersupporter
supportersupportersupportersupportersupportersupporter
supportersupportersupportersupportersupporter