GreekEnglish (UK)

Ελληνική Εταιρία Προστασίας
& Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων-ΕΛΕΠΑΠ

.

ELEPAP-80years-FINAL WEBPAGE 170x70

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΕΠΑΠ 2018


Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας
Με την Υποστήριξη της ΣΤΕΓΗΣ, Ίδρυμα Ωνάση
« Πρώιμη Παρέμβαση σε Βρέφη Υψηλού Κινδύνου. Το Μέλλον στην Αποκατάσταση»,
9 -10 Μαρτίου 2018
Η Υφυπουργός Παιδείας , Παιδίατρος –Παιδονευρολόγος Αναπλ.Καθηγήτρια Τομέα Υγείας του Παιδιού, Τμήματος Ιατρικής Σχολής Επιστημών Υγείας του Παν/μίου Ιωαννίνων κα Μερόπη Τζούφη απηύθυνε χαιρετισμό στις 9 Μαρτίου 2018, στην έναρξη του Επιστημονικού Συνεδρίου της ΕΛΕΠΑΠ, με θέμα: "Πρώιμη Παρέμβαση σε Βρέφη Υψηλού κινδύνου. Το μέλλον στην Αποκατάσταση" , που διοργανώθηκε υπο την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και την υποστήριξη της ΣΤΕΓΗΣ, Ίδρυμα Ωνάση, (9&10 /3/2018) και δήλωσε πως θα συνεχίσει να είναι πάντα σταθερά κοντά στην ΕΛΕΠΑΠ και το έργο της αρωγός και με τη νέα της ιδιότητα μετά την ανάληψη των νέων της καθηκόντων.
Η Πρώιμη Παρέμβαση σε βρέφη Υψηλού Κινδύνου είναι Το Μέλλον στην  Αποκατάσταση και αυτό πρεσβεύει το Επιστημονικό Συνέδριο που οργάνωσε η ΕΛΕΠΑΠ -Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων, γιορτάζοντας τα  80 χρόνια συνεχούς προσφοράς πανελλαδικά στα παιδιά με κινητική αναπηρία.  
Η θεματολογία που ανέπτυξαν έγκριτοι Έλληνες και ξένοι Επιστήμονες του τομέα της Υγείας ανέπτυξε τις θεωρίες της νευροπροφύλαξης και  νευροπλαστικότητας, τις επιδράσεις των γενετικών και  επιγενετικών παραγόντων, του πόνου και της γονεικής επαφής στις  ΜΕΝΝ,  τις μεθόδους πρώιμης ανίχνευσης, καθώς και  τις νέες θεραπείες  της πρώιμης ολοκληρωμένης παρέμβασης - αποκατάστασης κατά το πρότυπο του ICF.  
Το συνέδριο παρακολούθησαν νεογνολόγοι παιδονευρολόγοι, φυσίατροι, παιδίατροι, θεραπευτές, ειδικοί ψυχικής υγείας,  παιδαγωγοί,  νοσηλευτές και άλλοι επιστήμονες υγείας,  με την ελπίδα, μέσω της εποικοδομητικής αλληλεπίδρασης, να συμβάλλουν  στην ενίσχυση της διεπιστημονικής συνεργασίας και στην προώθηση της  πρώιμης παρέμβασης για τη βελτίωση της  ποιότητα ζωής και την  ένταξη των βρεφών υψηλού κινδύνου στη σχολική κοινότητα.
Ο σημαντικός ρόλος των αξιολογήσεων,  των καινοτόμων παρεμβάσεων σε διαφορετικά περιβάλλοντα, η μεθοδολογία ένταξης στην πρώιμη εκπαιδευτική και θεραπευτική παρέμβαση, και ο ρόλος των γονέων  στα ολοκληρωμένα προγράμματα της ΕΛΕΠΑΠ  συνθέτουν τις επιμέρους θεματικές ενότητες του συνεδρίου, που παρουσιάστηκαν από διακεκριμένους  Έλληνες Επιστήμονες και  την Ελληνίδα  Dr Maria Delivoria-Papadopoulos Καθηγήτρια παιδιατρικής και φυσιολογίας στο Παν/μιο Πενσυλβάνια και την Ολλανδέζα Mijna Hadders -Algra, Professor of Developmental Neurology, University Medical Center Groningen.
ΧΟΡΗΓΟΙ –ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
Ευχαριστούμε τους: EUROTC, Ορθοπεδικός Κόσμος:ΚΥΦΙΔΗΣ, Rehab Care, ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗΣ: Κέντρο Τεχνικής Ορθοπεδικής, Lilly Φαρμασερβ, ION, ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ και κ.Γ.ΓΙΟΥΡΟΥΚΟ

Η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ κα Μαριάννα Μόσχου καλωσόρισε τους Σύνεδρους στο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο 2018, ευχαρίστησε τα Προεδρεία και τους Ομιλητές για την συμμετοχή τους σε μια κοινή προσπάθεια για τη βελτίωση και ανταλλαγή της γνώσης στα πλαίσια του συνεχούς επιστημονικού έργου που η ΕΛΕΠΑΠ επιτελεί . Τέλος καλωσόρισε και κάλεσε στο βήμα την Υφυπουργό Παιδείας κα Μ.Τζούφη, Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Παιδονευρολογίας.
 
 
Χαιρετισμός της Υφυπουργού Παιδείας ,κ.Μερόπης Τζούφη στην έναρξη του Επιστημονικού Συνεδρίου της ΕΛΕΠΑΠ, με θέμα: "Πρώιμη Παρέμβαση σε Βρέφη Υψηλού κινδύνου. Το μέλλον στην Αποκατάσταση" , στις 9  Μαρτίου 2018 ,  και δήλωσε πως θα συνεχίσει να είναι πάντα σταθερά κοντά στην ΕΛΕΠΑΠ και το έργο της αρωγός και με τη νέα της ιδιότητα μετά την ανάληψη των νέων της καθηκόντων.
 
 
H Παιδονευρολόγος Dr Λένα Σκουτέλη, Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Βρεφών και Αντιπρόεδρος Β' της ΕΛΕΠΑΠ , ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου της ΕΛΕΠΑΠ μετά την εισαγωγή και παρουσίαση του Συνεδρίου μίλησε με θέμα: Νευροπλαστικότητα μετά απο Πειργεννητικές Βλάβες.
Η κα Λ.Σκουτέλη μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Πρώιμη Παρέμβαση σε βρέφη Υψηλού Κινδύνου είναι Το Μέλλον στην Αποκατάσταση και αυτό πρεσβεύει το στημονικό Συνέδριο που οργανώνει, φέτος η ΕΛΕΠΑΠ -Ελληνική Εταιρία Προστασίας και
Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων , υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, γιορτάζοντας τα 80 χρόνια συνεχούς προσφοράς πανελλαδικά στα παιδιά με κινητική αναπηρία.
κατόπιν καλωσόρισε έγκριτους Ελληνες Επιστήμονες και τους ξένους προσκεκλημένους Επιστήμονες
Dr Maria Delivoria-Papadopoulos και Dr Mijna Hadders -Algra.
 
 

Η ΕΛΕΠΑΠ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, www.elepap.gr, είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα, το οποίο για 80 ολόκληρα χρόνια αγωνίζεται για την αναγνώριση του δικαιώματος των παιδιών με αναπηρίες να μεγιστοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους,  να εκπληρώσουν τους προσωπικούς τους στόχους, να κατακτήσουν στο μέγιστο δυνατόν την αυτονομία τους  και την ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο.
Το όραμα της ΕΛΕΠΑΠ είναι να συνεχίσει να βελτιώνει και να αναπτύσσει τις παροχές και τα προγράμματά της, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.
Στόχος είναι να συνεχίσει να παρέχει καινοτόμες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αποκατάστασης, οι οποίες να εντάσσονται σε ολοκληρωμένα προγράμματα,  που λαμβάνουν χώρα σε ένα ασφαλές και οικείο προς τα παιδιά  και τις οικογένειές τους περιβάλλον. Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, δίνονται οι καλύτερες ευκαιρίες για  την καλλιέργεια των ψυχοκινητικών δεξιοτήτων, για την ανεξαρτησία και την επίτευξη στόχων σε παιδιά και ενήλικες με αναπηρίες.
Με την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά του προσωπικού, των εθελοντών, των δωρητών, της διεύθυνσης και του Διοικητικού Συμβουλίου, η  ΕΛΕΠΑΠ συνεχίζει να στηρίζει περισσότερα από 1.000 παιδιά και ενήλικες στα έξι παραρτήματά της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλο και Αγρίνιο. Είναι καθημερινός ο  αγώνας  για να μπορέσει να συνεχιστεί το όραμα της ΕΛΕΠΑΠ για  «Βήματα Ζωής», για ευκαιρίες ένταξης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης, που θα εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και τους ενήλικες με αναπηρία στην Ελλάδα. Σήμερα,  η ΕΛΕΠΑΠ έρχεται αντιμέτωπη με αυξημένες απαιτήσεις για παροχή υπηρεσιών, εξαιτίας των πολλαπλών κοινωνικών και οικονομικών  δυσκολιών που  αντιμετωπίζουν οι οικογένειες  και της  αυξημένης ανάγκης τους για στήριξη.
Τα παιδιά  και οι ενήλικες της ΕΛΕΠΑΠ προσφέρουν καθημερινά παραδείγματα δύναμης, επιμονής,  σκληρής δουλειάς, αποφασιστικότητας, και  κουράγιου μπροστά στις αντιξοότητες, ενώ ως παραδείγματα συμβάλλουν ενεργά  στην ευαισθητοποίηση  και στην αποδοχή της  ελληνικής κοινωνίας.

 

supportBannerNew2

εΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥς ΜΕΓΑΛΟΥς ΕΥΕΡΓΕΤΕς ΜΑΣ
supportersupportersupportersupportersupportersupporter
supportersupportersupportersupportersupportersupporter
supportersupportersupportersupportersupporter