GreekEnglish (UK)

Ελληνική Εταιρία Προστασίας
& Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων-ΕΛΕΠΑΠ

.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
0021Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, οι κυρίες Φίλες -Εθελόντριες της ΕΛΕΠΑΠ - Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, διοργάνωσαν, δροσερό «Ανοιξιάτικο Γεύμα», στον Κήπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, με την ευκαιρία του εορτασμού των 80 χρόνων λειτουργίας και προσφοράς της ΕΛΕΠΑΠ, στα παιδιά και τους ενήλικες με κινητική αναπηρία και νευροαναπτυξιακά προβλήματα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πιστές και αγαπητές φίλες του Ιδρύματος που σταθερά στηρίζουν τα «Βήματα Ζωής» των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ,  με τη συνεχή και πολύτιμη στήριξή τους .
Με την ευκαιρία αυτή , καλωσορίσαμε στη μεγάλη οικογένεια της ΕΛΕΠΑΠ και νέες φίλες εθελόντριες, των οποίων η προσφορά συνετέλεσε ουσιαστικά στην επιτυχία του γεύματος.    
Το μενού της εκδήλωσης επιμελήθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα, ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος και το Δειπνοσοφιστήριο.
H κα Αλεξάνδρα Ανδρικοπούλου, Οικογενειακή Σύμβουλος της ΕΛΕΠΑΠ, μίλησε για την διαχείριση του άγχους μέσω της Ενσυνειδητότητας - Mindfulness.
Η ΕΛΕΠΑΠ ευχαριστεί θερμά όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές της εκδήλωσης για την ουσιαστική συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης. Πιο συγκεκριμένα ευχαριστούμε τους :
COSTA NAVARINO, ΑEGEAN, Platinum Cruises, Vanille on the Rock, Swarovski, ΔΙΑΦΑΝΟ, FOREVER 21 , Όμιλος Υγεία, HEAVEN ON EARTH, Μpobjects, EURONICS, Antoinetta Koutsouradi, Folie Folie, EMMANUELA SWIMMWEAR, Bracialletti Concepts, , Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center , Γουλανδρή, Maria Skaza, WYoustores
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα αξιοποιηθούν για τη στήριξη των καινοτόμων υπηρεσιών ολοκληρωμένης αποκατάστασης, υψηλού επιπέδου, που εφαρμόζει η ΕΛΕΠΑΠ για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, μέσα σ’ένα ασφαλές και οικείο, περιβάλλον.
 
Photo Gallery
                                                                                               
Τα γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ είναι ανίκητα. Μπείτε στο www.gennaiapaidia.gr και βοηθείστε να διαδοθεί η ιστορία τους και το έργο της ΕΛΕΠΑΠ.
 
Πληροφορίες: ΕΛΕΠΑΠ 210 7254726, email : epikoinonia@elepap.gr
 ----------------------------------------------------
Λίγα λόγια για την ΕΛΕΠΑΠ
Η ΕΛΕΠΑΠ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, www.elepap.gr, είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα, το οποίο για 80 ολόκληρα χρόνια αγωνίζεται για την αναγνώριση του δικαιώματος των παιδιών με κινητική αναπηρία και νευροαναπτυξιακά προβλήματα,  να μεγιστοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους,  να εκπληρώσουν τους προσωπικούς τους στόχους, να κατακτήσουν στο μέγιστο δυνατόν την αυτονομία τους  και την ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο.
Το όραμα της ΕΛΕΠΑΠ είναι να συνεχίσει να βελτιώνει και να αναπτύσσει τις παροχές και τα προγράμματά της, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.
Στόχος είναι να συνεχίσει να παρέχει καινοτόμες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αποκατάστασης, οι οποίες να εντάσσονται σε ολοκληρωμένα προγράμματα,  που λαμβάνουν χώρα σε ένα ασφαλές και οικείο προς τα παιδιά  και τις οικογένειές τους περιβάλλον. Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, δίνονται οι καλύτερες ευκαιρίες για  την καλλιέργεια των ψυχοκινητικών δεξιοτήτων, για την ανεξαρτησία και την επίτευξη στόχων σε βρέφη , παιδιά και ενήλικες με αναπηρίες.
Με την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά του προσωπικού, των εθελοντών, των δωρητών, της διεύθυνσης και του Διοικητικού Συμβουλίου, η  ΕΛΕΠΑΠ συνεχίζει να στηρίζει περισσότερα από 1.000 βρέφη,παιδιά και ενήλικες στα έξι παραρτήματά της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλο και Αγρίνιο. Είναι καθημερινός ο  αγώνας  για να μπορέσει να συνεχιστεί το όραμα της ΕΛΕΠΑΠ για  «Βήματα Ζωής», για ευκαιρίες ένταξης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης, που θα εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και τους ενήλικες με αναπηρία στην Ελλάδα. Σήμερα,  η ΕΛΕΠΑΠ έρχεται αντιμέτωπη με αυξημένες απαιτήσεις για παροχή υπηρεσιών, εξαιτίας των πολλαπλών κοινωνικών και οικονομικών  δυσκολιών που  αντιμετωπίζουν οι οικογένειες  και της  αυξημένης ανάγκης τους για στήριξη.
Τα παιδιά  και οι ενήλικες της ΕΛΕΠΑΠ προσφέρουν καθημερινά παραδείγματα δύναμης, επιμονής,  σκληρής δουλειάς, αποφασιστικότητας, και  κουράγιου μπροστά στις αντιξοότητες, ενώ ως παραδείγματα συμβάλλουν ενεργά  στην ευαισθητοποίηση  και στην αποδοχή της  ελληνικής κοινωνίας.

Gevma1

supportBannerNew2

εΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥς ΜΕΓΑΛΟΥς ΕΥΕΡΓΕΤΕς ΜΑΣ
supportersupportersupportersupportersupportersupporter
supportersupportersupportersupportersupportersupporter
supportersupportersupportersupportersupporter