GreekEnglish (UK)

Ελληνική Εταιρία Προστασίας
& Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων-ΕΛΕΠΑΠ

.

001Η ΕΛΕΠΑΠ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, www.elepap.gr, εγκαινίασε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου κ.Δωρόθεου Β’Μητροπολίτη Κυκλάδων, το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας, στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ, στο Παγκράτι.
 
Το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας της ΕΛΕΠΑΠ, είναι μια πρωτοπόρος δομή που απευθύνεται σε νήπια ηλικίας παιδικού σταθμού.  Σχεδιάστηκε από την αρχή κτιριακά και επιστημονικά, ώστε να υποστηρίξει τις συνεχιζόμενες ανάγκες θεραπευτικής, αλλά και προεκπαιδευτικής παρέμβασης των αποφοίτων του Κέντρου Βρεφών στη σημαντική διαδρομή τους από 2 έως 4 ετών.
Προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διημέρευσης, που εκτός από τις αναγκαίες θεραπείες: Φυσικοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Λογοθεραπεία, Θεραπευτική Κολύμβηση, κ.α, δίνει παράλληλα έμφαση στην προεκπαιδευτική προετοιμασία των νηπίων για τη μελλοντική τους σχολική ένταξη.
 
Η ανέγερση του Κέντρου, πραγματοποιήθηκε με τη σπουδαία χορηγία του Μεγάλου Ευεργέτη της ΕΛΕΠΑΠ, της οικογένειας Γεωργίου Γιουρούκου, συνέχεια της μεγάλης χορηγίας της το 2014, της ανέγερσης του Κέντρου Βρεφών της ΕΛΕΠΑΠ «Μαριέττα Ξάνθου».
 
Ως ένα ελάχιστο ευχαριστώ, δείγμα ευγνωμοσύνης, στην οικογένεια του κυρίου Γιώργου Γιουρούκου,  δόθηκε αναμνηστική, τιμητική πλακέτα και χαρούμενες ζωγραφιές από τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ.
 
Στο Κέντρο Μικτής Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΕΛΕΠΑΠ «Θεία Λένα», δόθηκε το όνομα της εμπνεύστριάς του Δρ. Ελένης Ν.Σκουτέλη, Παιδονευρολόγου, Αντιπροέδρου και πιστής εθελόντριας της ΕΛΕΠΑΠ.
 
Η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ, κα Μαριάννα Μόσχου, δήλωσε συγκινημένη: «..το μεγαλείο της ψυχής και το απόθεμα θέλησης των παιδιών μας, μας κινητοποιεί όλους, για όλο και ψηλότερα, όλο και καλύτερα!!...Τιμή και δόξα αξίζει στην οικογένεια Γιώργου Γιουρούκου, χορηγού το 2014 του Κέντρου Βρεφών «Μαριέττα Ξάνθου» και σήμερα χορηγού 2019 του νέου κτιρίου , άλλο ένα κόσμημα για την εξέλιξη και την πρόοδο της ΕΛΕΠΑΠ..»
 
Η Αντιπρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ, Δρ. Ελένη Ν. Σκουτέλη, Παιδονευρολόγος και υπεύθυνη του Κέντρου Βρεφών και του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης ΕΛΕΠΑΠ, σημείωσε: «..η επιτακτική ανάγκη να σχεδιάσουμε για ακόμη 2 χρόνια την προέκταση μίας εξειδικευμένης θεραπευτικής, αλλά και προεκπαιδευτικής αγκαλιάς, χωρίς ετικέτες, διαχωρισμούς και αγκυλώσεις , γέννησε την ανάγκη δημιουργίας του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΕΛΕΠΑΠ…. Στοχεύουμε ώστε το 50% των νηπίων που θα προετοιμάσουμε στην ηλικία των 4 πλέον , να είναι έτοιμα να ενταχθούν στο κανονικό προσχολικό πλαίσιο…».
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του τόπου μας, καθώς και πολλοί, πιστοί φίλοι και φίλες, επιστημονικοί συνεργάτες, μέλη, χορηγοί και υποστηρικτές του πολυετούς έργου της ΕΛΕΠΑΠ.
 
_____________________________________________________________________
Η ΕΛΕΠΑΠ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, www.elepap.gr, είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα, το οποίο για 80 ολόκληρα χρόνια αγωνίζεται για την αναγνώριση του δικαιώματος των παιδιών με κινητική αναπηρία και νευροαναπτυξιακά προβλήματα,  να μεγιστοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους,  να εκπληρώσουν τους προσωπικούς τους στόχους, να κατακτήσουν στο μέγιστο δυνατόν την αυτονομία τους  και την ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο.
Το όραμα της ΕΛΕΠΑΠ είναι να συνεχίσει να βελτιώνει και να αναπτύσσει τις παροχές και τα προγράμματά της, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.
Στόχος είναι να συνεχίσει να παρέχει καινοτόμες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αποκατάστασης, οι οποίες να εντάσσονται σε ολοκληρωμένα προγράμματα,  που λαμβάνουν χώρα σε ένα ασφαλές και οικείο προς τα παιδιά  και τις οικογένειές τους περιβάλλον. Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, δίνονται οι καλύτερες ευκαιρίες για  την καλλιέργεια των ψυχοκινητικών δεξιοτήτων, για την ανεξαρτησία και την επίτευξη στόχων σε βρέφη , παιδιά και ενήλικες με αναπηρίες.
Με την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά του προσωπικού, των εθελοντών, των δωρητών, της διεύθυνσης και του Διοικητικού Συμβουλίου, η  ΕΛΕΠΑΠ συνεχίζει να στηρίζει περισσότερα από 1.000 βρέφη,παιδιά και ενήλικες στα έξι παραρτήματά της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλο και Αγρίνιο. Είναι καθημερινός ο  αγώνας  για να μπορέσει να συνεχιστεί το όραμα της ΕΛΕΠΑΠ για  «Βήματα Ζωής», για ευκαιρίες ένταξης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης, που θα εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και τους ενήλικες με αναπηρία στην Ελλάδα. Σήμερα,  η ΕΛΕΠΑΠ έρχεται αντιμέτωπη με αυξημένες απαιτήσεις για παροχή υπηρεσιών, εξαιτίας των πολλαπλών κοινωνικών και οικονομικών  δυσκολιών που  αντιμετωπίζουν οι οικογένειες  και της  αυξημένης ανάγκης τους για στήριξη.
Τα παιδιά  και οι ενήλικες της ΕΛΕΠΑΠ προσφέρουν καθημερινά παραδείγματα δύναμης, επιμονής,  σκληρής δουλειάς, αποφασιστικότητας, και  κουράγιου μπροστά στις αντιξοότητες, ενώ ως παραδείγματα συμβάλλουν ενεργά  στην ευαισθητοποίηση  και στην αποδοχή της  ελληνικής κοινωνίας
εΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥς ΜΕΓΑΛΟΥς ΕΥΕΡΓΕΤΕς ΜΑΣ
supportersupportersupportersupportersupportersupporter
supportersupportersupportersupportersupportersupporter
supportersupportersupportersupportersupporter