ΕΛΕΠΑΠ ART & COCKTAIL PARTY ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

27.11.2018

23 ΜΑΪΟΥ 2013, ώρα 19:30
ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013, και ώρα 19:30, στα πλαίσια της έκθεσης : Robert Wilson Video Portraits,  διοργανώνεται φιλανθρωπική εκδήλωση για τη στήριξη των παιδιών με αναπηρία της ΕΛΕΠΑΠ, με την ευγενική φιλοξενία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην ξεχωριστή αυτή έκθεση του μεγάλου, πολύπλευρου αυτού καλλιτέχνη από την υπεύθυνη του τομέα εικαστικών της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, κα Μαριλένα Καρρά. Στη συνέχεια θα απολαύσουν υπέροχα cocktail στο εστιατόριο Hytra, στο rooftop της Στέγης, με μαγευτική θέα την Ακρόπολη.

Live dj music από τον Μάρκο Φωτιάδη.

Η έκθεση περιλαμβάνει μια σειρά από Video Portraits με πρωταγωνιστές διάσημους ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές , εικαστικούς καλλιτέχνες, συγγραφείς, αλλά και ζώα.

Τιμή εισιτηρίου: € 50

Χορηγός:  BACARDI
Υποστηρικτές: MELI PARTIES
BOUTARI

Για κρατήσεις θέσεων παρακαλούμε τηλεφωνήστε εγκαίρως στην ΕΛΕΠΑΠ:
Κα Νάνσυ Κορκολιάκου, τηλ: 210 7254726.

 

Η ΕΛΕΠΑΠ,www.elepap.gr, στα 75 χρόνια λειτουργίας της, με 6 Κέντρα πανελλαδικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ιωάννινα, Βόλο και Αγρίνιο και 200 άτομα εξειδικευμένο Προσωπικό, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, διοργανώνει, συμμετέχει, πρωτοστατεί σε ημερίδες, συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες και πρωτοποριακές επιστημονικές και θεραπευτικές μεθόδους αποκατάστασης, σ’ένα πρόγραμμα ολιστικής παρέμβασης, με διεπιστημονική ομάδα, στην υπηρεσία των παιδιών με κινητικές κυρίως αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες, από λίγων ημερών έως και την ενηλικίωσή τους. Παράλληλα λειτουργεί: Σύγχρονο Κέντρο Ανάλυσης-Βάδισης και Κίνησης, Πρόγραμμα Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης, Μονάδα Ειδικής Προσχολικής Αγωγής, από 18 μηνών έως και 6 ετών , συνδυάζοντας εκπαιδευτική και θεραπευτική παρέμβαση, πρωτοποριακό ερευνητικό Πρόγραμμα Νευροψυχολογικής Αποκατάστασης για ενήλικες, μετά από εγκεφαλικές βλάβες σε συνεργασία με το Day Treatment Head Trauma Program του Rusk Institute of Rehabilitation Medicine, του New York School of Medicine της Νέας Υόρκης, καθώς και Ειδικό Πρόγραμμα, για την Ολιστική Θεραπευτική Παρέμβαση  Βρεφών, από ημερών έως 18 μηνών.
Σε ετήσια βάση αγκαλιάζει πάνω από 1.500 παιδιά με αναπηρία !

 

Ο Robert Wilson είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση, ένας πραγματικά πολύπλευρος καλλιτέχνης…
Έχοντας ασχοληθεί κατά καιρούς με τη χορογραφία, τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την performance, επικέντρωσε τη δημιουργικότητα του στη σκηνοθεσία, χωρίς να εγκαταλείψει ποτέ τις εικαστικές Τέχνες.
Στο διάστημα 2004-2009, o Wilson σκηνοθέτησε 60 περίπου video portraits (ορισμένα από αυτά σε πολλαπλές εκδοχές), τα αποτελούν μία ιδιότυπη μορφή τέχνης, που συνδυάζει φωτογραφία, κινηματογράφο, λογοτεχνία και μουσική, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως ένα σχόλιο στην ιστορία της προσωπογραφίας ως εικαστικού είδους.
Ο Robert Wilson δημιούργησε αυτά τα Video Portraits χρησιμοποιώντας εικόνα υψηλής ευκρίνειας και συνδυάζοντας κάθε ένα από τα πορτραίτα με μία πρωτότυπη μουσική σύνθεση (όπως Lou Reed, Nino Rota, David Byrne, Tom Waits, Bernard Hermann, Michael Galasso, ή ενορχηστρώνοντας έργα των Bach, Beethoven, Massenet, Tchaikovsky και Wagner). Πρωταγωνιστές είναι διάσημοι ηθοποιοί, τραγουδιστές, χορευτές, εικαστικοί καλλιτέχνες, συγγραφείς, αλλά και ζώα. Έτσι, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει τη Jeanne Moreau, για παράδειγμα, να παρουσιάζεται ως Μαρία Στιούαρτ σε αντίστοιχο πίνακα του 1578, την Isabelle Huppert ως Greta Garbo, το Johnny Depp ως Rrose Sélavy (όνομα που απέδιδε στον εαυτό του ο Marcel Duchamp, φωτογραφημένος ως γυναίκα από τον Man Ray), τη Salma Hayek μεταμορφωμένη σε κύκνο υπό τους ήχους του Τσαϊκόφσκι, τον Mikhail Baryshnikov ως Άγιο Σεβαστιανό πληγωμένο από δεκάδες λόγχες κ.ά.
Στην έκθεση θα παρουσιαστούν επίσης, σε πρώτη παγκόσμια προβολή, οι εντελώς νέες εκδοχές τριών Video Portraits: Juliette Binoche, Sean Penn, Horned Frog, των οποίων η υλοποίηση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Ωνάση.