Όμορφες Απόκριες και Σαρακοστή για τα Γενναία μας Παιδιά!

11.03.2020

 

 

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα Γενναία μας Παιδιά γιόρτασαν τις Απόκριες σε όλα τα Παραρτήματα μας στην Ελλάδα! Ολόκληρη η ΕΛΕΠΑΠ "ντύθηκε" με χρώματα, σερπαντίνες και μεγάλες δόσεις κεφιού και χαράς. Γιορτάσαμε όλοι μαζί το Καρναβάλι, τραγουδώντας, παίζοντας και χορεύοντας με τη καρδιά μας, γύρω-γύρω στο πολύχρωμο γαϊτανάκι της Αποκριάς!!! Στα Ιωάννινα ο εορτασμός ήταν ξέφρενος, ενώ όπως φάνηκε και στην ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, τίποτα δεν μπαίνει εμπόδιο όταν υπάρχει θέληση και έμπνευση!!!

Τα παιδιά μας στο Βόλο «μας έπιασαν αιχμάλωτους» καθώς έπαιζαν τους Ινδιάνους! Βάφτηκαν, φόρεσαν τα φτερά τους, ανέβηκαν στα άλογα τους, τράβηξαν κουπί, ενώ στο τέλος είπαν να ξεκουραστούν στη σκηνή τους.

Αλλά το κέφι δεν τελείωσε εκεί! Φάγαμε σαρακοστιανές λιχουδιές, καθώς «νηστικό αρκούδι δε χορεύει», και φτιάξαμε μεγάλους, χαρούμενους, πολύχρωμους χαρταετούς για να τους πετάξουμε την Καθαρά Δευτέρα! Οι χαρταετοί μας έφτασαν ψηλά, πολύ ψηλά, και συνάντησαν και άλλους χαρταετούς καθώς ανέβαιναν μαζί, μέχρι που χάθηκαν από τα μάτια μας.

Επειδή εμάς εδώ στην ΕΛΕΠΑΠ μας αρέσουν τα έθιμα, φτιάξαμε και την Κυρά Σαρακοστή! Θα μάθετε από τα παιδιά πλέον, πως τα 7 ποδαράκια της συμβολίζουν τις 7 εβδομάδες μέχρι το Πάσχα! Τα Γενναία Παιδιά μας τη στόλισαν με μπαχάρια και όσπρια και με αγωνία περιμένανε να...ψηθεί!

Τα Γενναία μας Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, επίσης υποδέχθηκαν την άνοιξη δημιουργώντας  πολύχρωμες πεταλούδες! Διασκέδαση αλλά ανάπτυξη της λεπτής μας κινητικότητας!

Από ένα από τα πολλά αγγελούδια μας, της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, να έχουμε όλοι μία καλή Σαρακοστή με υγεία!