Παιδιά

Η ΕΛΕΠΑΠ υποδέχεται στις εγκαταστάσεις της, παιδιά από 18 μηνών έως 16 ετών, με κινητική αναπηρία και νευρο-αναπτυξιακά προβλήματα.

Σκοπός μας, είναι να παρέχουμε στα Γενναία αυτά Παιδιά, τα απαραίτητα προγράμματα αποκατάστασης, ώστε να φτάσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Με αυτόν τον τρόπο, καθίσταται δυνατό τα παιδιά μας να γίνουν όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητοι και λειτουργικοί ενήλικες, και να ενταχθούν αποτελεσματικά στην κοινωνία.

Τα παιδιά στην ΕΛΕΠΑΠ έχουν την δυνατότητα να συνδυάσουν την κάλυψη πολλαπλών αναγκών τους, σε ένα μέρος. Έτσι, πραγματοποιούν τόσο τα θεραπευτικά, όσο και τα παιδαγωγικά τους προγράμματα κάτω από την ίδια στέγη.

Συγκεκριμένα έχουν πρόσβαση σε:

 

Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, το γνωστικό τους δυναμικό και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τα παιδιά εντάσσονται στα τμήματα-βαθμίδες της Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης. Σε αυτή την "εκπαιδευτική ομπρέλα", λειτουργούν οι παρακάτω δομές:

Τα παιδιά, ανάλογα με τη δυνατότητά τους να προσέρχονται στην ΕΛΕΠΑΠ, πραγματοποιούν τις θεραπείες τους παρακολουθώντας το Τακτικό, το Περιοδικό, το Θερινό Πρόγραμμα, ή το Πρόγραμμα Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης.

Το Τακτικό Πρόγραμμα, είναι ένα μακροπρόθεσμο, ατομικό πρόγραμμα θεραπειών, το οποίο απευθύνεται  σε παιδιά ηλικίας από 18 μηνών έως 16 ετών και στις οικογένειές τους και καθορίζεται σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε παιδιού.

Το Περιοδικό Πρόγραμμα εξυπηρετεί τα παιδιά και τις οικογένειές τους που διαμένουν μόνιμα στην επαρχία, μακριά από τα 6 παραρτήματα της ΕΛΕΠΑΠ. Οι οικογένειες, μαζί με τα παιδιά τους επισκέπτονται την ΕΛΕΠΑΠ σε τακτά διαστήματα, για ιατρική παρακολούθηση και για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα θεραπειών.

Το Θερινό Πρόγραμμα, εξυπηρετεί τα παιδιά των Δημόσιων Ειδικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων με τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Παρακολουθούν για ένα μήνα, ένα ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, μουσικών δρώμενων και προσαρμοσμένων αθλητικών δραστηριοτήτων. Η μεταφορά των παιδιών γίνεται είτε με σχολικά, είτε από τους γονείς τους.

Θεραπευτικά Προγράμματα

Ιατρική Παρακολούθηση

Τα Ιατρεία της ΕΛΕΠΑΠ παρέχουν σε καθημερινή βάση υπηρεσίες από:

  • Φυσίατρο
  • Ορθοπεδικό
  • Παιδίατρο

Και σε τακτική βάση από:

  • Παιδονευρολόγο
  • Οφθαλμίατρο
  • Οδοντίατρο
  • Παιδοψυχίατρος

Η ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών συνεργάζεται με τη Β΄ Ορθοπεδική Κλινική και τη Παιδονευρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Π. κ Α. Κυριακού»

Διαβάστε περισσότερα