Παιδικός Σταθμός «Θεία Λένα»

Το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας «Θεία Λένα» εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019. Η «Θεία Λένα», είναι μια πρωτοπόρος δομή που απευθύνεται σε νήπια ηλικίας παιδικού σταθμού. Σχεδιάστηκε από την αρχή κτιριακά και επιστημονικά, ώστε να υποστηρίξει τις συνεχιζόμενες ανάγκες θεραπευτικής, αλλά και προεκπαιδευτικής παρέμβασης των αποφοίτων του Κέντρου Βρεφών στη σημαντική διαδρομή τους από 2 έως 4 ετών.

Η «Θεία Λένα» προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διημέρευσης (8:00-15:00), που εκτός από τις αναγκαίες θεραπείες, δίνει παράλληλα έμφαση στην προεκπαιδευτική προετοιμασία των νηπίων για τη μελλοντική τους σχολική ένταξη. Έμφαση δίνεται στην συμβουλευτική υποστήριξη της  οικογένειας, στην εκπαίδευσή της και στην εμπλοκή της τόσο στην παιδαγωγική όσο και στη θεραπευτική διαδικασία.

Ειδικοί παιδαγωγοί στελεχώνουν τις τάξεις και μέσω καινοτόμων προγραμμάτων βιωματικής μάθησης, και παιχνιδιού στοχεύουμε στην γνωσιακή ανάπτυξη, στην ενίσχυση  κοινωνικοσυναισθηματικών δεξιοτήτων και στην μελλοντική προσχολική ένταξη. Μέσα σε ένα διαδραστικό περιβάλλον, τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές αναπτύσσοντας τις δικές τους ικανότητες και δυνατότητες.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιούνται:

  • Εξατομικευμένα και ομαδικά εκπαιδευτικά προγράμματα
  • Ατομικές θεραπείες και διαθεραπευτικές παρεμβάσεις
  • Πρόγραμμα μουσικοκινητικής αγωγής
  • Πρόγραμμα αισθητηριακής ολοκλήρωσης
  • Ομαδικό πρόγραμμα λειτουργικής φυσικοθεραπείας
  • Ομαδικό πρόγραμμα λογοθεραπείας
  • Ομαδικό πρόγραμμα εργοθεραπείας
  • Dog Therapy

Η ανέγερση του Κέντρου, πραγματοποιήθηκε με τη σπουδαία χορηγία του Μεγάλου Ευεργέτη της ΕΛΕΠΑΠ, της οικογένειας Γεωργίου Γιουρούκου, συνέχεια της μεγάλης χορηγίας της το 2014, της ανέγερσης του Κέντρου Βρεφών της ΕΛΕΠΑΠ «Μαριέττα Ξάνθου».

 

Στο Κέντρο Μικτής Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΕΛΕΠΑΠ «Θεία Λένα», δόθηκε το όνομα της εμπνεύστριάς του Δρ. Ελένης Ν.Σκουτέλη, Παιδονευρολόγου, Αντιπροέδρου και πιστής εθελόντριας της ΕΛΕΠΑΠ.

«..η επιτακτική ανάγκη να σχεδιάσουμε για ακόμη 2 χρόνια την προέκταση μίας εξειδικευμένης θεραπευτικής, αλλά και προεκπαιδευτικής αγκαλιάς, χωρίς ετικέτες, διαχωρισμούς και αγκυλώσεις, γέννησε την ανάγκη δημιουργίας του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΕΛΕΠΑΠ…. Στοχεύουμε ώστε το 50% των νηπίων που θα προετοιμάσουμε στην ηλικία των 4 πλέον, να είναι έτοιμα να ενταχθούν στο κανονικό προσχολικό πλαίσιο…». Δρ. Ελένη Ν. Σκουτέλη