ΠΑΡΑΤΑΣΗ Προσωρινής διακοπής λειτουργίας της ΕΛΕΠΑΠ

11.03.2020

 

Νέα Ανακοίνωση 2 Απριλίου 2020

Ευχόμαστε για όλους στην ΕΛΕΠΑΠ, το προσωπικό και τις οικογένειες τους, τα Γενναία Παιδιά μας και τις οικογένειες τους, τους ενήλικες μας και τους αποφοίτους μας, με υπομονή, και ιδιαίτερη προσοχή στις οδηγίες της κυβέρνησης, να ξεπεράσουμε νικητές και αυτή την απρόσμενη δοκιμασία.

Πάντα λέμε ο Θεός της ΕΛΕΠΑΠ είναι μαζί μας!!!

Είμαστε δίπλα σας 210 7227758 !!

Καλή δύναμη.

ΔΣ ΕΛΕΠΑΠ

 

Ανακοίνωση 25 Μαρτίου 2020

Αγαπητοί γονείς, εξυπηρετούμενοι και συνάδελφοι,

η αναστολή λειτουργίας της ΕΛΕΠΑΠ, παρατείνεται έως ότου καταστεί ασφαλές για όλους μας, να ανοίξουμε ξανά!

Έστω και εξ' αποστάσεως, βρισκόμαστε κοντά σας και θα χαρούμε να μάθουμε νέα σας!

Παραμένουμε δίπλα σας στο 2107227758, για κάθε σας ανάγκη.

Ευχόμαστε σε όλους υπομονή και δύναμη!

Σας ευχαριστώ,

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΡΙΑΝΟΣ

Γενικός Διευθυντής ΕΛΕΠΑΠ

 

Απόφαση Αναστολής Λειτουργίας ΕΛΕΠΑΠ - 11 Μαρτίου 2020

Μετά από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας περί αναστολής  της εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ελλάδας από τις 11 Μαρτίου 2020 (έως και τις 25 Μαρτίου 2020), τα μέλη του Δ.Σ. μετά από έκτακτη συνεδρίαση με Αρ. 1142/11-3-2020 αποφάσισαν ομόφωνα την

  • Αναστολή της λειτουργίας της ΕΛΕΠΑΠ πανελλαδικά, στην Αθήνα και τα Παραρτήματα της και των υπηρεσιών της τόσο στον εκπαιδευτικό τομέα όσο και στο θεραπευτικό τομέα από 12 Μαρτίου 2020 (έως και τις 25 Μαρτίου 2020), προκειμένου να επιτύχει στον ύψιστο βαθμό την πρόληψη της μετάδοσης του κοροναϊού που πλήττει τη χώρα μας.

Στόχος μας είναι η καλύτερη προστασία των παιδιών και ενηλίκων εξυπηρετουμένων της ΕΛΕΠΑΠ, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Τις τελευταίες ημέρες ο κόσμος, η Ελλάδα  και μαζί της η Οικογένεια της ΕΛΕΠΑΠ ζούμε μία πρωτόγνωρη κρίση, η οποία έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας, προκαλεί φόβο και σε ορισμένες φορές πανικό.

Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του φόβου είναι η εμπιστοσύνη που πρέπει να δείχνουμε στους ειδικούς και η οποία πρέπει να διέπει τις μεταξύ μας σχέσεις.

Η εμπιστοσύνη αυτή θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε ψύχραιμα, κάτι που είναι καίριας σημασίας για εμάς και για τα παιδιά μας, καθώς αποτελούμε τα πρότυπά τους είτε μας το δείχνουν, είτε όχι.

Για τη μεταξύ μας εμπιστοσύνη καταλύτη αποτελεί η συναίσθηση της ατομικής μας ευθύνης, η οποία είναι άμεσα συνυφασμένη με τη συλλογική μας ευθύνη.

Είναι, λοιπόν, σημαντικό ο κάθε ένας και η κάθε μία από εμάς, όπως ακριβώς όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδας:
•    Να τηρούμε πολύ προσεκτικά τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. τόσο για την ατομική μας υγιεινή, όσο και για τις προϋποθέσεις αυτό-περιορισμού, που ο Οργανισμός θέτει
•    Να παρακολουθούμε τις τροποποιήσεις στις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. (https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/) καθώς τα δεδομένα αλλάζουν με μεγάλη ταχύτητα
•    Να περιορίσουμε στο ελάχιστο τον συγχρωτισμό. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι σχολικές μονάδες έκλεισαν για την προστασία όλων μας και κυρίως για την προστασία των ευπαθών ομάδων και σίγουρα δεν έκλεισαν για να προσφέρουν επιπλέον διακοπές.

Συνεπώς, τα παιδιά, οι ενήλικες εξυπηρετούμενοι της ΕΛΕΠΑΠ όσο και οι Γονείς και εμείς όλοι οι Εργαζόμενοι για τον χρόνο που οι σχολικές μας μονάδες και οι υπηρεσίες της ΕΛΕΠΑΠ δεν λειτουργούν , δεν πρέπει να συγχρωτιζόμαστε σε καφετέριες, δημόσιους χώρους, θέατρα , κινηματογράφους εστιατόρια κ.λπ. Επιπλέον παρακαλώ να μην επιτρέπετε συναθροίσεις σε σπίτια ή και εκτός αυτών.

Να στεκόμαστε κριτικά απέναντι στις πληροφορίες που φτάνουν σε εμάς από μη ειδικούς ώστε να μην πανικοβαλλόμαστε και να μην πανικοβάλλουμε. Η ατομική μας ευθύνη δεν εξαντλείται μόνο στους κανόνες ατομικής υγιεινής αλλά και στη διαχείριση των πληροφοριών που φτάνουν σε εμάς.

Η διασπορά ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών δε συνεισφέρει στην προσπάθεια που κάνει η ΕΛΕΠΑΠ η οποία υιοθετεί όλα τα ενδεδειγμένα προληπτικά μέτρα και ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα με σκοπό την ασφάλεια των παιδιών μας και των οικογενειών τους και την καταπολέμηση του πανικού.

Έχοντας μοιραστεί τις σκέψεις αυτές, σας ενημερώνουμε για πληροφορίες/οδηγίες που έχουν  διασταυρωθεί με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Ε.Ο.Δ.Υ. δεν μοιράζεται με κανέναν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Μετά την εκτίμηση πιθανού κινδύνου ο Ε.Ο.Δ.Υ. ενημερώνει όσους κρίνει απαραίτητο για να δώσει εξατομικευμένες οδηγίες.

  • Όλοι οφείλουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση της υγείας μας.
  • Σε περίπτωση εκδήλωσης συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού (πυρετός, βήχας, πονοκέφαλος), πρέπει να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με τον οικογενειακό μας ιατρό, ο οποίος είναι σε θέση να μας δώσει έγκυρες οδηγίες.
    Βεβαίως, και σύμφωνα με τον Ε.Ο.Δ.Υ., όσοι παρουσιάζουν τέτοια συμπτώματα δεν αποτελούν αυτόματα κρούσματα κορωναϊού αλλά χρήζουν της ιατρικής εκτίμησης που προαναφέρθηκε.

Θεωρούμε ότι η κρίση αυτή είναι μια άσκηση ατομικής ευθύνης, την οποία οφείλουμε να περάσουμε με "Άριστα" σε όλα τα επίπεδα.

Σας ευχαριστώ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΡΙΑΝΟΣ

Γενικός Διευθυντής ΕΛΕΠΑΠ

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2020