Πρόσωπα της Χρονιάς 2021 – Βράβευση Προέδρου ΕΛΕΠΑΠ Δρ. Ελένης Ν. Σκουτέλη

15.02.2022

 

 

 

 

Μεγάλη τιμή για την ΕΛΕΠΑΠ αποτελεί η βράβευση της Προέδρου Δρ. Ελένης Ν. Σκουτέλη ως «Τιμώμενου Προσώπου» για τα Πρόσωπα της Χρονιάς 2021, εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Εφημερίδα Πελοπόννησος το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Χαρακτηριστικά στη σύντομο αφιέρωμα που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση αναφέρθηκε: «Η ΕΛΕΠΑΠ έκανε αυτό το πολυετές ταξίδι ζωής για χιλιάδες παιδιά με αναπηρίες, επειδή στο τιμόνι της είχε πάντα ανθρώπους που ήταν προσηλωμένοι στο σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε. Ανθρώπους που εργάστηκαν με μεράκι, ευαισθησία, ήθος και προοπτική. Ένας από αυτούς είναι η νυν Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ, η Παιδίατρος Παιδονευρολόγος, Δρ. Ελένη Ν. Σκουτέλη».

Η Δρ. Ελένη Ν. Σκουτέλη, Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ, μέσα από μία συγκινητική ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, μίλησε για την ΕΛΕΠΑΠ και όλα τα πρόσωπα που βραβεύονται μαζί με την ίδια, λαμβάνοντας αυτό το βραβείο.

Η κυρία Ελένη Σκουτέλη, χαρακτηριστικά στην ομιλία της είπε: «Νοιώθω ευλογία που είμαι η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ελλάδος, των παιδιών με αναπηρίες, αυτών των αγγέλων επί της γης, με διπλές σειρές από φτερά για να πετάνε πάνω από τις δυσκολίες, τις αγκυλώσεις και τους περιορισμούς του δήθεν φυσιολογικού.

Νοιώθω να συμμετέχω και να συμπορεύομαι με τις οικογένειες των παιδιών, τους γονείς, τα αδέρφια, τους παππούδες και της γιαγιάδες, αναπόσπαστα μέλη της ελληνικής οικογένειας σε αυτόν τον αγώνα ζωής για να αντιμετωπίσουν και να νικήσουν το θηρίο της αναπηρίας, να γεφυρώσουν το χάσμα της διαφορετικότητας και του αποκλεισμού από μία κοινωνία ισότιμη πλέον και επιτέλους.

Απόψε παραλαμβάνω μεν εγώ το βραβείο του τιμώμενου προσώπου για το 2020-2021 αλλά ταπεινά, είμαι μία βραβευμένη γιατρός με πολλά πρόσωπα όπως ένα κάδρο οικογενειακής ελληνικής φωτογραφίας αυτής της οικογένειας, της ΕΛΕΠΑΠ. Με αυτά όλα τα πρόσωπα της οικογενειακής φωτογραφίας της ΕΛΕΠΑΠ θα ήθελα να μου επιτρέψετε να μοιραστώ τη αποψινή μου διάκριση. Πρώτα με τα γενναία γλυκά πρόσωπα των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ και τις οικογένειές τους, που με ενέπνευσαν να μπαρκάρω σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι για την Ιθάκη, για την ελπίδα με στόχο την εκπλήρωση του ακατόρθωτου, και που μου έδωσαν νόημα και υπόσταση ζωής τα 35 έτη που υπηρετώ ως εθελόντρια τους σκοπούς της δομής αυτής.

Δεύτερον, στα πρόσωπα των άξιων θεραπευτών και εργαζομένων, 260 τον αριθμό της ΕΛΕΠΑΠ στη χώρα μας, που καταθέτουν, πέραν των εργασιακών υποχρεώσεών τους και την ψυχή τους στα καθημερινά θεραπευτικά προγράμματα της ΕΛΕΠΑΠ που αφορούν 1000 παιδιά στην Ελληνική επικράτεια και που επέδειξαν σοβαρή υπευθυνότητα και συνέπεια κατά την εποχή του Covid.

Και τέλος στα πρόσωπα των ονειροπόλων σαν τον μικρό πρίγκιπα του παραμυθιού που θέλουν και πιστεύουν ότι μπορεί να διαγράψουν από το χάρτη την παιδική αναπηρία.

Είμαι βαθιά ευγνώμων απόψε για τα τόσα πολλά πρόσωπα που επιλέξατε να βραβεύσετε μαζί με εμένα στο πρόσωπό μου και πραγματικά νοιώθω ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση που βρίσκομαι εδώ μπροστά σας απόψε για να παραλάβω τα βραβεία τους».

Στη βράβευση της ΕΛΕΠΑΠ παρέστησαν μαζί με την Πρόεδρο της ΕΛΕΠΑΠ, Δρ. Ελένη Ν. Σκουτέλη, η κυρία Λαμπρινή Κολοβού, Πρόεδρος Τ.Δ.Ε. της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, η κυρία Όλγα Διαμαντοπούλου, Αντιπρόεδρος Τ.Δ.Ε. της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, η κυρία Κωνσταντίνα Σιδέρη, Μέλος της Τ.Δ.Ε. της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου και η κυρία Αλεξάνδρα Ποσονίδου, Υπεύθυνη του Παραρτήματος ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ομιλία της Δρ. Ελένης Ν. Σκουτέλη από την τελετή απονομής για τα Πρόσωπα της Χρονιάς 2021, στο παρακάτω βίντεο: