Επίσκεψη του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου

09.03.2022

 

 

 

Ο Δήμος Αγρινίου με ευθύνη και αλληλεγγύη ανακοίνωσε την 01/12/21 τη συνεργασία του με το Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που αφορά τα άτομα με αναπηρίες.

Η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, παρούσα στη συνάντηση αυτή, ανταποκρίθηκε θετικά σε αυτή τη πρωτοβουλία.

Στα πλαίσια υλοποίησης της συμμετοχής των παιδιών της στο πρόγραμμα «Blue Mediterraneo»  της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας με τη χορηγία του Ιταλικού Ιδρύματος «Fondazione Terzo Pilastro internazionale» που υλοποιείται από το Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου, έγινε συνάντηση στις 08/02/22 των Φυσικοθεραπευτών του Κέντρου μας  με τον Αντιπρόεδρο του Ν.Ο.Μ. κύριο Παπαδογιώργο Γιάννη και τον εξειδικευμένο προπονητή κύριο Καπελάκη Παναγιώτη στους χώρους της ΕΛΕΠΑΠ τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον covid. Η ενημέρωση για το πρόγραμμα ήταν διεξοδική και αφού έγινε ανταλλαγή απόψεων, αποφασίστηκαν τα εξής:

- Να γίνει καταγραφή των υποψηφίων παιδιών

- Να γίνει ενημέρωση των γονέων τους

- Να πραγματοποιηθεί συνάντηση των γονέων και των παιδιών με τους εκπροσώπους του Ν.Ο.Μ. όπου θα τους αναλύσουν το πρόγραμμα συνάντηση των γονέων και επίσκεψη στους χώρους του Ν.Ο.Μ., θα προβάλλουν βίντεο και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις που θα προκύψουν από την παρουσίαση.

Το πρόγραμμα είναι ΔΩΡΕΑΝ. Στόχος μας είναι να δοθεί η δυνατότητα στα Γενναία μας Παιδιά να συμμετέχουν σε δράσεις και να νιώθουν ενεργά και χωρίς διακρίσεις, ισότιμα μέλη του κοινωνικού γίγνεσθαι.

Η επαφή με τη θάλασσα λειτουργεί θεραπευτικά, ενισχύει την κοινωνικοποίηση όπως αναφέρθηκε καθώς και τη σωματική ενδυνάμωση των ΑΜΕΑ.

Επικροτούμε την πρωτοβουλία αυτή και ευελπιστούμε στην επιτυχία του όλου προγράμματος.