Συμμετοχή της ΕΛΕΠΑΠ σε ημερίδα για την Πρώιμη Παρέμβαση στην Ελλάδα από το ΔΙΚΤΥΟ και το EASPD

10.03.2022

 

 

 

 

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 η Ημερίδα με θέμα: «Η Πρώιμη Παρέμβαση στην Ελλάδα» που συμμετείχε η ΕΛΕΠΑΠ ως μέλος του ΔΙΚΤΥΟΥ Παρόχων Υπηρεσιών για Άτομα με Αναπηρία.

Η ΕΛΕΠΑΠ το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα που παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά από το 1937, είναι μέλος του ΔΙΚΤΥΟΥ από το 2020, μαζί με άλλα φιλανθρωπικά σωματεία τα οποία επίσης παρέχουν θεραπείες αποκατάστασης σε άτομα με αναπηρίες.

Το ΔΙΚΤΥΟ Παρόχων Υπηρεσιών για Άτομα με Αναπηρία, στόχο έχει να προάγει τις ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα, την πρόληψη, την αποκατάσταση, την εκπαίδευση, την κοινωνική ένταξη και την προώθηση στην αγορά εργασίας των ατόμων με χρόνια προβλήματα νοητικών, αναπτυξιακών, ψυχικών, αισθητηριακών και κινητικών αναπηριών.

Το ΔΙΚΤΥΟ σε συνεργασία με την EASPD (European Association of Service Providers for Persons with Disabilities), της οποίας είναι μέλος, διοργάνωσαν την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, την ημερίδα με θέμα: «Η Πρώιμη Παρέμβαση στην Ελλάδα».

Η εκδήλωση συνέβαλε καθοριστικά στο διάλογο γύρω από τα επιστημονικά δεδομένα αλλά και την καθημερινή πρακτική στον χώρο της Πρώιμης Παρέμβασης στην Ελλάδα. Συζητήθηκαν οι προοπτικές και έμφαση δόθηκε στη δρομολογημένη θεσμοθέτηση των Υπηρεσιών της Πρώιμης Παρέμβασης στην Ελλάδα.

Η συμβολή της ΕΛΕΠΑΠ στην ημερίδα ήταν καθοριστικής σημασίας. Συγκεκριμένα, η ΕΛΕΠΑΠ ως μέλος του ΔΙΚΤΥΟΥ και της EASPD, από τους πρώτους φορείς παροχής υπηρεσιών Πρώιμης Παρέμβασης σε βρέφη και παιδιά ηλικίας 0-6 ετών, μοιράστηκε την τεχνογνωσία και την εμπειρία της, με την επιστημονική τεκμηρίωση της προέδρου ΕΛΕΠΑΠ, Παιδονευρολόγου Δρ. Ελένης Ν. Σκουτέλη και της Επιστημονικής Διευθύντριας, Φυσιάτρου, κυρίας Πυργελή Μαρίας. Παρουσιάστηκαν οι οικογενειοκεντρικες πρακτικές της πρώιμης παιδικής παρέμβασης στην ΕΛΕΠΑΠ, από την κυρία Σταυρόπουλου Ευγενία, Υπεύθυνη Θεραπευτικών Προγραμμάτων, την κυρία Δημοπούλου Ελένη, Προϊσταμένη των Τμημάτων Διημέρευσης  και τον κύριο Παπαδόπουλο Μιχάλη, Προϊστάμενο της Κοινωνικής Υπηρεσίας της ΕΛΕΠΑΠ.

Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Υγείας, κ. Ζωή Ράπτη, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος και ο Προϊστάμενος Πολιτικών Ενίσχυσης Παιδιών με Αναπηρία του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Δημήτρης Νικόλσκι. Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η παρουσία και συμμετοχή  της Γενικής Γραμματέως του EASPD, κυρίας Maya Doneva.

Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα της Ημερίδας εδώ.

Μπορείτε να διαβάσετε το επίσημο Δελτίο Τύπου του ΔΙΚΤΥΟΥ εδώ.