Βράβευση της κυρίας Μόσχου Μαριάννας, Α’ Αντιπροέδρου της ΕΛΕΠΑΠ από τη Citi

17.03.2022

 

 

 

 

Η κυρία Μαριάννα Μόσχου, Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ από το 2010 έως και το 2021, βραβεύτηκε για τη σημαντική κοινωνική δράση της, με το βραβείο Citi Distinguishesd Alumni Award.

Το βραβείο απένειμε ο κύριος Αιμίλιος Κυριάκου, Citi Country Officer Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, κατά τη διάρκεια ειδικής διαδικτυακής τελετής, την Παρασκευή 11 Μαρτίου, παρουσία των αποφοίτων της Citi Ελλάδος, Citi Alumni.

Μια ακόμα σημαντική τιμητική διάκριση, αναγνώριση της σπουδαίας προσφοράς της κυρίας Μαριάννας Μόσχου, στα Γενναία Παιδιά με αναπηρία της ΕΛΕΠΑΠ και τις οικογένειές τους.

Η κυρία Μαριάννα Μόσχου ήταν υποψήφια στην κατηγορία Κοινωνική Δράση και ανήκει πλέον στην ομάδα των διακεκριμένων αποφοίτων της Citi που έχουν βραβευθεί τα τελευταία 10 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη μοναδική διάκριση στη περιοχή Ευρώπης, Μ. Ανατολής και Αφρικής αλλά και τη μοναδική διάκριση παγκοσμίως στην κατηγορία Κοινωνική Δράση για το έτος 2021.

Τα ετήσια βραβεία Citi Distinguished Alumni Award απονέμονται σε αποφοίτους της Citi που έχουν επιδείξει ιδιαίτερη ηγετική δράση ή επιτεύγματα σε τρεις κατηγορίες: Ανάπτυξη Δικτύου Αποφοίτων Citi, Ηγεσία & Εφευρετικότητα και Κοινωνική Δράση.

Ο κύριος Κυριάκου κατά την απονομή του βραβείου είπε μεταξύ άλλων: «Φέτος γιορτάζουμε με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο την Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας, και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό.  Η κυρία Μόσχου είναι ένα σημείο αναφοράς επιτυχημένης γυναίκας και στελέχους, αφού διέγραψε μια λαμπρή καριέρα στη Citi για περισσότερα από 35 χρόνια και χαίρει μεγάλης εκτίμησης και αναγνώρισης στην αγορά για τον ηγετικό της ρόλο ως πρώην Επικεφαλής Ναυτιλίας της Citi στην Ελλάδα. Μετά τη Citi εκτός από θητείες σε διοικητικά συμβούλια παγκόσμιων ναυτιλιακών εταιρειών, ανέλαβε έναν σημαντικό, κοινωνικό ρόλο και για αυτό σήμερα την τιμούμε με το βραβείο Citi Distinguished Alumni Award, αναγνωρίζοντας τη σημαντική κοινωνική προσφορά της μέσω προσωπικής, συνεχούς και ανιδιοτελούς δέσμευσης για τη στήριξη των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ.  Ευχαριστούμε την κυρία Μόσχου και εμπνεόμαστε από το παράδειγμά της. Η κοινωνική προσφορά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αποστολή της Citi και αυτό παραμένει αναλλοίωτη αξία για όλους τους εργαζομένους μας αλλά και αποφοίτους της Citi. Χαίρομαι πολύ που η Citi τιμά την αγαπητή φίλη Μαριάννα με το βραβείο εθελοντισμού γιατί και για εμένα ο εθελοντισμός έχει μία ξεχωριστή θέση προτεραιότητας στην καρδιά μου.  Συγχαρητήρια, Μαριάννα.»

Η κυρία Μόσχου σε κλίμα συγκίνησης δήλωσε: “Αισθάνομαι ειλικρινά συγκινημένη για την τιμητική αυτή αναγνώριση. Η Citi υπήρξε σταθμός για την επαγγελματική μου καριέρα και τη σχέση ζωής μου με τη Ναυτιλία. Μετά την ολοκλήρωση μιας δύσκολης, αλλά τόσο γεμάτης πορείας, αφιερώθηκα στην προσφορά για τα παιδιά με αναπηρία της ΕΛΕΠΑΠ, για περισσότερα από 20 χρόνια. Ευχαριστώ θερμά τον κύριο Αιμίλιο Κυριάκου, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Citi Ελλάδος για το σημαντικό αυτό βραβείο. Αισθάνομαι ειλικρινά πολύ τυχερή για την ευλογία του εθελοντισμού. Όπως είπε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ «Κερδίζεις τα προς το ζην απ’ αυτά που παίρνεις. Κερδίζεις όμως τη ζωή απ’ αυτά που δίνεις!»

Η κυρία Μαριάννα Μόσχου σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει παρακολουθήσει διάφορα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ελληνικών και διεθνών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε θέματα Χρηματοοικονομικής, Διεθνούς Τραπεζικής και Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου. Στη συνέχεια, εργάστηκε ως Ανώτατο Τραπεζικό Στέλεχος, με ειδίκευση στις διεθνείς τραπεζικές συναλλαγές στον τομέα της Ναυτιλίας, διετέλεσε επί σειρά ετών αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια στη Διεύθυνση Διεθνών Ναυτιλιακών Εργασιών της Citibank, υπεύθυνη για τις δραστηριότητες της τράπεζας στην Ελλάδα, τη Νότια Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, ενώ από το 2002 δραστηριοποιείται ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου Angelicoussis Shipping Group Ltd. (2002-11), Πρόεδρος του Δ.Σ. της AB Bank και της Ναυτιλιακής Εταιρείας Odfjell SE Norway. Από το 2002, υπήρξε μέλος και γενική γραμματέας του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), της οποίας εκλέχθηκε Πρόεδρος το 2010 και από το 2021 είναι Α’ Αντιπρόεδρος. Από το 2005 έως και σήμερα, είναι η γενική γραμματέας του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση.