Τα Γενναία Παιδιά ζωγράφισαν στον τοίχο της ΕΛΕΠΑΠ

09.03.2023

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 η δράση της ΕΛΕΠΑΠ, με την εκδήλωση «ΤΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ». Η ΕΛΕΠΑΠ, με την υποστήριξη του Δήμου Aθηναίων και του «Συν Αθηνά» έδωσε χρώμα και ζωή στον εξωτερικό τοίχο του κτηρίου της ΕΛΕΠΑΠ επί της Κόνωνος.

Ο street artist «SOTEUR» μαζί με τoυς «BASSMENT RATS» και «GOSPEL ATHENS» επιμελήθηκαν του τοίχου, με χρώματα KRAFT Paints. Η δράση διήρκησε 4 ημέρες και κορυφώθηκε με την μεγάλη γιορτή.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης, Μονάδας Ειδικής Προσχολικής Αγωγής, η ΕΛΕΠΑΠ πραγματοποίησε καλλιτεχνικά εργαστήρια ζωγραφικής με σκοπό την γνωριμία των Γενναίων Παιδιών με τα χρώματα και τα σχήματα.

Τα παιδιά της μπλε τάξης, δημιούργησαν τις δικές τους μαγικές εικόνες, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού τους προγράμματος. Αφού ολοκλήρωσαν το μουσικοκινητικό δρώμενο, ζωγράφισαν επάνω στον χάρτινο καμβά στον τοίχο του λόμπυ της ΕΛΕΠΑΠ και τραγούδησαν μαζί με τους καλλιτέχνες της Cobalt Music δίνοντας μηνύματα, αγάπης, ελπίδας και ειρήνης.

Στον προαύλιο χώρο της ΕΛΕΠΑΠ, όπου συνεχίστηκε η δράση, τα Γενναία Παιδιά βουτήξανε την παλάμη τους στο χρώμα και αφήσανε το δικό τους αποτύπωμα στον τοίχο, ενώ χρωματιστά μπαλόνια γέμισαν τον αττικό ουρανό! Η εκδήλωση έκλεισε με την θεατρική παράσταση «Ο δράκος των χρωμάτων», από το Θέατρο Μορφές Έκφρασης, όπου η διαφορετικότητα γίνεται ύμνος στη ζωή.

Την γιορτή τίμησε με την παρουσία της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών κ. Κατερίνα Γκαγκάκη, η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ, Δρ Ελένη Ν Σκουτέλη, μέλη του ΔΣ της Οργάνωσης, εκπρόσωποι της KRAFT Paints και οι καλλιτέχνες από την Cobalt Music: Μελίνα Μακρή, Nafsica, Γιάννης Τεργιάκης & Kianna.