Δωρεά Πελματογράφου από τον Ροταριανό Όμιλο Αθηνών στο Κέντρο Ανάλυσης Κίνησης και Βάδισης της ΕΛΕΠΑΠ

27.06.2023

Έναν ολοκαίνουργιο, υπερσύγχρονο πελματογράφο για την ενίσχυση του Κέντρου Ανάλυσης Βάδισης και Κίνησης της ΕΛΕΠΑΠ, δώρισε ο Ροταριανός Όμιλος Αθηνών, ιδρυτικό μέλος της ΕΛΕΠΑΠ, με οικονομική συνδρομή των Ομίλων Ψυχικού, Χαλανδρίου και της 2475 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ.

Ο πελματογράφος είναι μια συσκευή που αξιολογεί τις πιέσεις στο πέλμα, αναλύει την ισορροπία και καταγράφει την τροχιά πίεσης κατά τη βάδιση.

Το πρωτοποριακό Κέντρο Ανάλυσης Βάδισης & Κίνησης της ΕΛΕΠΑΠ χρησιμοποιεί τον πελματογράφο σε συνδυασμό με τα δυναμοδάπεδα, τις 3D Cameras, τον Ηλεκτρομυογράφο, καθώς και την Κλινική Αξιολόγηση, για να δημιουργήσει ένα Πόρισμα Ανάλυσης Βάδισης, το οποίο θα βοηθήσει τον Ορθοπεδικό Χειρουργό να αποφασίσει για την όποια χειρουργική ή και συντηρητική παρέμβαση, τον Φυσικοθεραπευτή να σχεδιάσει ένα εξατομικευμένο πρωτόκολλο αποκατάστασης, τον Ποδίατρο ή και Ορθωτιστή στην κατασκευή πελμάτων και άλλες ειδικότητες της Υγείας.

Το μηχάνημα παρέδωσε ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών, Αναστάσιος Μπάλλας στην Γενική Γραμματέα της ΕΛΕΠΑΠ, κυρία Όλγα Ματσούκη.

Ο κ. Μπάλλας τόνισε την τεράστια σημασία που δίνει ο Ροταριανός Όμιλος Αθηνών σε παρόμοιες δωρεές ενώ αναφέρθηκε και στο επόμενο μεγάλο έργο του Ομίλου: την ανακαίνιση του δευτέρου ορόφου στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί δωρεάν, γονείς με οικονομικά προβλήματα από την επαρχία, οι οποίοι συνοδεύουν τα παιδιά τους σε μακροχρόνιες θεραπείες.

Ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών, Αναστάσιος Μπάλλας, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε στην ΕΛΕΠΑΠ έναν πελματογράφο. Είναι ένα εργαλείο για τους επιστήμονες της ΕΛΕΠΑΠ, που βοηθάει να γίνουν μετρήσεις στην βάδιση των παιδιών. Όλοι εμείς οι «ροταριανοί» είμαστε υπερήφανοι που είμαστε μέλη της παγκόσμιας οικογένειας του Rotary και βοηθούμε τους ανθρώπους όπου χρειάζεται».

Η Γενική Γραμματέας της ΕΛΕΠΑΠ, κα Όλγα Ματσούκη, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες εκ μέρους του Ιδρύματος:

«Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Ροταριανό Όμιλο Αθηνών για την πολύτιμη και συνεχή υποστήριξή του. Το Κέντρο Ανάλυσης Βάδισης και Κίνησης της ΕΛΕΠΑΠ, υπό την διεύθυνση του καταξιωμένου επιστήμονα , εμβιομηχανικού κύριου Γιώργου Γκρίμα, αποτελεί το αρτιότερα εξοπλισμένο κέντρο στην Ελλάδα στον τομέα της ανάλυσης κίνησης και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό. Η δωρεά του σύγχρονου πελματογράφου, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην εξαγωγή ολοκληρωμένων αξιολογήσεων και πορισμάτων ανάλυσης βάδισης».

Ο Ροταριανός Όμιλος Αθηνών, μέλος του Διεθνούς Ρόταρυ, ήταν ο πρώτος Ροταριανός Όμιλος που ιδρύθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο το 1928 και παραμένει ο μεγαλύτερος Όμιλος των Βαλκανίων, συνεχίζοντας για περισσότερο από 90 χρόνια την ανθρωπιστική και κοινωνική του δράση. Ένα πολυετές έργο για το οποίο τιμήθηκε, μεταξύ πολλών διακρίσεων και από την Ακαδημία Αθηνών.

Σε παλαιότερες εκδηλώσεις του Ομίλου έχουν προσκληθεί και παρευρεθεί ως ομιλητές εν ενεργεία Υπουργοί, διαπρεπείς επιστήμονες, ακαδημαϊκοί και πολλές άλλες εξέχουσες προσωπικότητες της χώρας.

Ο Ροταριανός Όμιλος Αθηνών, προσφέρει στους ανθρώπους και τους Οργανισμούς που έχουν ανάγκη, ενώ συνεχής είναι η υποστήριξη του Ομίλου προς την ΕΛΕΠΑΠ και τα Γενναία της Παιδιά. Είναι ο τρίτος συνεχόμενος χρόνος που προσφέρει την βοήθειά του στο σπουδαίο έργο της ΕΛΕΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα.