Παρουσία της ΕΛΕΠΑΠ σε διοργάνωση του Πανεπιστημίου της Γάνδης

06.07.2023

Η ομάδα της ΕΛΕΠΑΠ και του Κέντρου Ανάλυσης Βάδισης και Κίνησης ,στο πλαίσιο της διαρκούς και δυναμικής τους παρουσίας, έλαβαν φέτος ακόμα μια τιμητική πρόσκληση από το Πανεπιστήμιο της Γάνδης για να συμμετάσχουν σε ένα online side Παιδιατρικό Σεμινάριο κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών (winter break) του Πανεπιστημίου, με τίτλο “International Module on Paediatric Rehabilitation 2023”.

 

 

 

 

 

Την πρόσκληση στον κο Γιώργο Γκρίμα, Εμβιομηχανικό – Υπεύθυνο του Κέντρου Ανάλυσης Βάδισης και Κίνησης, απηύθυνε η Course Leader, κα Lynn Bar-On, Assistant professor, Department of Rehabilitation Sciences, Occupational therapy, Physical Medicine, Physiotherapy and Speech-language pathology/Audiology, Paediatric Rehabilitation Research unit.

 

 

 

 

 

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, πραγματοποιήθηκε μια virtual ξενάγηση στους χώρους της ΕΛΕΠΑΠ, με τη βοήθεια ειδικά διαμορφωμένου βίντεο.

 

 

 

 

 

Η Επιστημονική Διευθύντρια -Φυσίατρος της ΕΛΕΠΑΠ, κα Μαρία Πυργελή, καλωσόρισε με ένα σύντομο χαιρετισμό και η κα Ευγενία Σταυροπούλου, Υπεύθυνη Θεραπευτικών Προγραμμάτων, συμμετείχε με ομιλία της, με τίτλο: “INNOVATIVE ELEPAP THERAPEUTIC PROGRAMS”.

Ο κος Γκρίμας παρέθεσε διάλεξη/ ανάλυση ενός περιστατικού ανάλυσης βάδισης με τίτλο: “Why Conservative or Operative Treatment? When to intervene? Cerebral Palsy- Spastic Diplegia. A case study”.

Το Κέντρο Ανάλυσης Βάδισης και Κίνησης , αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ΕΛΕΠΑΠ και εδώ και 22 χρόνια παράγει πορίσματα για την αντιμετώπιση των βαδιστικών προβλημάτων σε παιδιά και ενήλικες, σύμφωνα πάντα με τις διεθνείς προδιαγραφές. Το Κέντρο Ανάλυσης Βάδισης & Κίνησης της ΕΛΕΠΑΠ στην Αθήνα, αποτελεί το αρτιότερα εξοπλισμένο κέντρο στην Ελλάδα στον τομέα της ανάλυσης κίνησης. Το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του κέντρου περιλαμβάνει, εξειδικευμένους Ορθοπεδικούς, Εμβιομηχανικό, εξειδικευμένους Φυσικοθεραπευτές, καθώς και Φυσίατρο, όλοι μέλη της European Society of Motion Analysis in Adults and Children (ESMAC).

 

 

 

 

 

Είναι μεγάλη χαρά, που η οικογένεια της ESMAC έχει ενσωματώσει στους κόλπους της την οικογένεια της ΕΛΕΠΑΠ, γεγονός πραγματικά ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο. Είναι μεγάλη χαρά για την ομάδα της ΕΛΕΠΑΠ να συμμετέχει σε διοργανώσεις υψηλού επιπέδου, να εξελίσσει την έρευνα εντός και εκτός των συνόρων. Είναι και ιδιαίτερα τιμητικό όμως, να αναγνωρίζεται η ελληνική συμμετοχή, η οποία φέτος έχει και την χαρά της φιλοξενίας και διοργάνωσης του ετήσιου συνεδρίου της ESMAC από τις 18 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε: https://www.esmac2023.org/