Η ΕΛΕΠΑΠ στο Mediterranean Forum of Physical and Rehabilitation Medicine 2023

31.07.2023

Τα οφέλη του ολιστικού προγράμματος που προσφέρει η ΕΛΕΠΑΠ σε βρέφη υψηλού κινδύνου, παρουσίασε η Δρ. Μαρία Πυργελή, Επιστημονική Διευθύντρια της ΕΛΕΠΑΠ, στο Mediterranean Forum of Physical and Rehabilitation Medicine (MFPRM), που πραγματοποιήθηκε στην Ρώμη από τις 6 έως τις 8 Ιουλίου στην Ρώμη.
Πρώτη η ΕΛΕΠΑΠ από τη δεκαετία του 1980 καθιέρωσε στην Ελλάδα την κλινική πρώιμης διάγνωσης όπου βρέφη τα οποία ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου εξετάζονται για τη διαπίστωση ή τον αποκλεισμό νευρολογικών προβλημάτων.
Από το 2010, στο Κέντρο Βρεφών «Μαριέττα Ξάνθου», δεχόμαστε πρόωρα βρέφη από τους πρώτους μήνες ζωής με κινητικές, αισθητηριακές και αναπτυξιακές διαταραχές. Τους παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με σύγχρονες θεραπείες Φυσικοθεραπείας, Λογοθεραπείας (σίτιση-κατάποση), Εργοθεραπείας και Θεραπευτικής Κολύμβησης. Χάρη στον έγκαιρο εντοπισμό και την άμεση παρέμβαση η εγκατάσταση μόνιμης βλάβης αποφεύγεται ή ελαχιστοποιείται και το 40% αυτών καταφέρνει μετά τα 2 έτη να ενταχθεί σε παιδικούς σταθμούς τυπικής εκπαίδευσης.