Ολοκληρώθηκε η διοργάνωση της ESMAC 2023 στην Αθήνα με υποστηρικτή την ΕΛΕΠΑΠ

25.09.2023

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διοργάνωση της ESMAC 2023 -European Society for Movement Analysis in Adults and Children-, η οποία πραγματοποιήθηκε φέτος στην Αθήνα κατά το διάστημα 18 – 23 Σεπτεμβρίου 2023 και τοπική διοργανωτική επιτροπή την ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών.

Ο Γιώργος Γκρίμας – Local Organizing Chairman, υπεύθυνος του Κέντρου Ανάλυσης Βάδισης & Κίνησης της ΕΛΕΠΑΠ, η Δρ Ελένη Ν. Σκουτέλη, Πρόεδρος του Ιδρύματος και Παιδονευρολόγος, ο Δρ Δημήτρης Πασπαράκης, Σύμβουλος Ορθοπεδικής Παιδιατρικής, η Δρ. Μαρία Πυργελή, Επιστημονική Διευθύντρια της ΕΛΕΠΑΠ, η Όλγα Ματσούκη, Γενική Γραμματέας της ΕΛΕΠΑΠ, η Μάγδα Τζιομάκη, η Μαρία Γκαραβέλη και ο Ηλίας Γκλεζάκος, Φυσικοθεραπευτές απαρτίζουν την τοπική διοργάνωση.

Για μια ολόκληρη εβδομάδα, περισσότεροι από 400 σύνεδροι από όλη την Ευρώπη, παρακολούθησαν ενδιαφέροντα σεμινάρια, αποκόμισαν γνώσεις γύρω από την ΕΛΕΠΑΠ και τα καινοτόμα προγράμματα που τρέχει, έτρεξαν για καλό σκοπό και διασκέδασαν μέχρι πρωίας βιώνοντας στο έπακρο την ελληνική φιλοξενία.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ‘ELEPAP Symposium‘ στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου της ESMAC στην Ελλάδα, με περήφανο διοργανωτή την ΕΛΕΠΑΠ.
Μέσα από την ημερίδα, με τίτλο “Innovating trends in Paediatric Rehabilitation” η διεπιεπιστημονική ομάδα της ΕΛΕΠΑΠ ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα καινοτόμα προγράμματα και παρεμβάσεις που λαμβάνουν τα Γενναία μας Παιδιά. Η ΕΛΕΠΑΠ παραμένει ενεργή στον τομέα της επιμόρφωσης, φροντίζοντας να είναι πάντα ενήμερη, ακολουθώντας όλες τις επιστημονικές εξελίξεις καθώς και να μοιράζεται τη γνώση και την εμπειρία της με όσους ασχολούνται με την παιδιατρική αποκατάσταση.

Την προτελευταία μέρα της διοργάνωσης, η ΕΛΕΠΑΠ διοργάνωσε έναν «συμβολικό Μαραθώνιο», ένα «Charity Run». Περισσότεροι από 60 συμμετέχοντες του Συνεδρίου, άδραξαν την ημέρα εκείνη από νωρίς το πρωί. Με σημείο εκκίνησης τους στύλους του Ολυμπίου Διός και τερματισμού την είσοδο του Ζαππείου από την λεωφόρο Αμαλίας, διεξήχθη ένας μαραθώνιος διάρκειας 1 ώρας για καλό σκοπό, στηρίζοντας τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ.

Η ΕΛΕΠΑΠ επιμελήθηκε με ιδιαίτερη χαρά και τιμή την διοργάνωση αυτή και κατά την τελετή λήξης παρέδωσε την σκυτάλη στην ομάδα του Όσλο για τον Σεπτέμβριο του 2024.