Οι ΟΥΚ έτρεξαν και κολύμπησαν για τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

01.10.2023

Ήταν μόλις τον περασμένο Απρίλιο, όταν υποδεχθήκαμε στην ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ελλήνων Βατραχανθρώπων. Πέρα από την πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα που είχαμε με τα μέλη του συλλόγου, εκείνοι είχαν και μια πολύ ωραία ιδέα. Να διοργανώσουν μια εκδήλωση για τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ!

Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, η ιδέα αυτή πήρε σάρκα και οστά και πάνω από 200 άνθρωποι έλαβαν συμμετοχή στην όμορφη, αθλητικού περιεχομένου εκδήλωση: Τρέχω και κολυμπώ με τους ΟΥΚ για τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ στην Δημοτική Πλαζ Φρεαττύδος. «Τρέχω» είτε στον δρομικό αγώνα των 1.500 m, είτε στον αγώνα των 5.000 m.και «κολυμπώ» είτε στον θαλάσσιο αγώνα των 750 m. είτε στον αγώνα των 1.500 m.

Η ατμόσφαιρα ήταν θερμή από το πρωί και τα μέλη του ΣΕΒ, άπαντες επί ποδός για να γίνουν όλα έγκυρα και έγκαιρα. Στήθηκαν τα τραπέζια, η γραμματεία, τα banners και όλοι ήταν στις θέσεις τους μέχρι τις 9 παρά, όταν άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτοι δρομείς για την τεχνική ενημέρωση που θα προηγούνταν του αγώνα. Νεαροί Ευέλπιδες αλλά και απλοί πολίτες κατέφθασαν να εγγραφούν και να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα για καλό σκοπό.

Παρόντες ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μόραλης, η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ, Δρ Ελένη Ν. Σκουτέλη και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, Αρχιπλοίαρχος ε.α. Αλέξανδρος Παλατιανός, όλοι ενθουσιασμένοι με την διοργάνωση και συγκινημένοι με την ανταπόκριση που βρήκε στο κοινό.

Κατά την ομιλία της η Δρ. Ελένη Ν. Σκουτέλη, χαρακτηριστικά σημείωσε: «Είμαστε ευγνώμονες που ο Σύλλογος Ελλήνων Βατραχανθρώπων αφιέρωσε τον αγώνα του στην ΕΛΕΠΑΠ και τα Γενναία Παιδιά της. Μας συγκινεί η ευαισθησία του Συνδέσμου, μας τιμά η στήριξη και η εμπιστοσύνη του  και με τον αγώνα που δίνει, στέλνει το δικό του  ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης, το δικό του δυνατό μήνυμα για την μεγάλη σημασία της προσφοράς. Όταν το “εγώ” γίνεται “εμείς”, τότε όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε αληθινά θαύματα. Καλωσορίζουμε τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων στην μεγάλη οικογένεια των φίλων και υποστηρικτών της ΕΛΕΠΑΠ αλλά και όλους όσοι με τόση ευαισθησία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας». 

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Ελλήνων Βατραχανθρώπων και ανυπομονούμε για τις επόμενες κοινές μας δράσεις.