Επίσκεψη της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων στον Ιππικό Όμιλο Μαλάξας

10.11.2023
Τα Γενναία Παιδιά της Πρώιμης Παρέμβασης της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους για τα ζώα της φάρμας πέρασαν μια εποικοδομητική ημέρα στον Ιππικό Αθλητικό Όμιλο Χανίων.
Οι μικροί μας μαθητές από τα τμήματα της  Πρώιμης, τον Οκτώβρη έμαθαν τα πάντα για τα ζώα της φάρμας . Έμαθαν τις φωνές των ζώων , τί παράγει το κάθε ζώο , τα ζωγράφισαν και τραγούδησαν γι’ αυτά.
Αυτό όμως που τους ενθουσίασε περισσότερο ήταν η βόλτα στον Ιππικό Όμιλο Μαλάξας .
Εκεί οι μικροί μας “αγρότες” είχαν την μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά διάφορα είδη αλόγων και να λύσουν ό,τι απορία είχαν για αυτά . Το πιο συναρπαστικό κομμάτι, ήταν ότι όλα τα παιδιά ανέβηκαν σε άλογο και απήλαυσαν όλα εκείνα τα προνόμια που προσφέρει η θεραπευτική ιππασία.
Οι ειδικοί παιδαγωγοί  ήταν δίπλα στους μικρούς ιππείς για να τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν την οποιαδήποτε αναστολή και να δεχτούν όλα εκείνα τα έντονα ερεθίσματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής ιππασίας.
Τα παιδιά πέρασαν υπέροχα και γύρισαν γεμάτα με όμορφες εικόνες .
Μάλιστα, τα περισσότερα ζήτησαν από τους γονείς τους να τους αγοράσουν ένα πόνυ για να πηγαίνουν βόλτα και να το ταΐζουν καρότα.