Η ΕΛΕΠΑΠ εφαρμόζει πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης – Τα έσοδα θα προσφέρονται για τις θεραπείες παιδιών με αναπηρία

12.12.2023

Ένα νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων συσκευασιών εφαρμόζεται πλέον στην ΕΛΕΠΑΠ στην Αθήνα σε συνεργασία με τον Εθνικό φορέα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» και την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία, «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», που μέσω των μελών του δικτύου της στηρίζει το έργο της ΕΛΕΠΑΠ.

Οι ειδικοί κάδοι είναι τοποθετημένοι στις κτιριακές εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ στην Αθήνα, στην οδό Κόνωνος 16 στο Παγκράτι και μέχρι το τέλος του χρόνου θα βρίσκονται σε όλα τα Παραρτήματα της ΕΛΕΠΑΠ ανά την Ελλάδα.

Πλέον οι άδειες συσκευασίες είναι υλικά με προστιθέμενη αξία, αφού προσφέρουν με το ανταποδοτικό όφελος 0,03€. ανά συσκευασία, θεραπείες για τα παιδιά με αναπηρία, ενώ αποτελούν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας των παιδιών που βρίσκονται καθημερινά στην ΕΛΕΠΑΠ.

Όλα τα έσοδα του προγράμματος θα αξιοποιούνται για τη στήριξη των θεραπειών των Γενναίων Παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ.

Η ΕΛΕΠΑΠ προσκαλεί όλους εκείνους που θέλουν να βοηθήσουν, ιδιώτες, σχολεία και εταιρείες που βρίσκονται κοντά σε ένα από τα Κέντρα της, να φέρνουν συσκευασίες προς ανακύκλωση στην ΕΛΕΠΑΠ και με αυτόν τον απλό και ανέξοδο τρόπο να υποστηρίζουν τις θεραπείες αποκατάστασης των παιδιών της, παιδιών με αναπηρία.

Είσαι ιδιώτης, σχολείο ή εταιρεία και ενδιαφέρεσαι να στηρίξεις το πρόγραμμα;  Μπες τώρα κι εσύ στον αγώνα μας και βοήθησε ώστε κανένα παιδί με αναπηρία να μη στερείται τις θεραπείες που χρειάζεται.  Πληροφορίες: 210 7254726 και στο epikoinonia@elepap.gr .

 

Λίγα λόγια για την ΕΛΕΠΑΠ

Η ΕΛΕΠΑΠ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα, που εδώ και 86 ολόκληρα χρόνια προσφέρει υπηρεσίες αποκατάστασης σε περισσότερα από 110.000 παιδιά με αναπηρία, μέσα από τα 6 Κέντρα της, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλο και Αγρίνιο.

Η ΕΛΕΠΑΠ καθημερινά υποδέχεται 1.100 βρέφη, παιδιά και ενήλικες με αναπηρία και τους προσφέρει καινοτόμα και ολοκληρωμένα προγράμματα αποκατάστασης.

Παράλληλα πλαισιώνει και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στις οικογένειές τους.

Στέκεται δίπλα στα παιδιά, και τα βοηθά να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους, ώστε να επιτύχουν την κοινωνική και σχολική ένταξή τους στην τυπική εκπαίδευση . Αξιοσημείωτο είναι ότι το 50-60% των παιδιών το καταφέρνουν.

Αποστολή της ΕΛΕΠΑΠ είναι να παρέχει σε κάθε άνθρωπο με αναπηρία και την οικογένειά του, Δια Βίου Στήριξη, και πρόσβαση στα προγράμματα αποκατάστασης, ανεξάρτητα από το οικονομικό και  κοινωνικό του υπόβαθρο. Σκοπός είναι τα Γενναία Παιδιά, και οι ενήλικες ΑΜΕΑ, να κάνουν μικρά ή μεγάλα βήματα προόδου, «Βήματα Ζωής».

Μάθετε περισσότερα στο www.elepap.gr

 

Λίγα λόγια για την «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»:

H «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που σκοπό έχει τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, για την ανάδειξη του κυρίαρχου ρόλου του Πολιτισμού, του Τουρισμού, του Αθλητισμού, του Περιβάλλοντος και του Εθελοντισμού της Ελλάδας. Η πρωτοβουλία αυτή ουσιαστικά εκφράζει την αποφασιστικότητα του ιδιωτικού τομέα να προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στην ελληνική πολιτεία, έτσι ώστε η χώρα να τύχει της μεγαλύτερης δυνατής συνδρομής από τους πλέον εύρωστους και υγιείς κλάδους την ελληνικής αγοράς. Τον φορέα ενισχύουν επίσης με την ενεργή συμμετοχή και δράση τους, πολλοί δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, οργανώσεις, επιχειρήσεις αλλά και μεμονωμένα άτομα, στελέχη όλων των βαθμίδων της ιεραρχίας επιχειρήσεων. Επισημαίνεται ότι η «Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» είναι ελεύθερη από πολιτικές δεσμεύσεις, ενώ παράλληλα οι δράσεις της συνδράμουν την ελληνική πολιτεία, χωρίς την παραμικρή οικονομική ενίσχυση από το κράτος.


Λίγα λόγια για την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ) Συσκευασιών «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.», είναι ένας Φορέας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που εξυπηρετεί αποκλειστικά το δημόσιο συμφέρον σύμφωνα με το νόμο 4819/2021, και έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με αποστολή του την οργάνωση και την προώθηση της ανακύκλωσης συσκευασιών σε όλη τη χώρα, εφαρμόζοντας μοναδικές και καινοτόμες δράσεις, οι οποίες στηρίζονται τόσο στις ευρωπαϊκές καλές πρακτικές όσο και στην ελληνική εμπειρία και ιδιαιτερότητα.