«ΜΠΛΕ» για την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου

04.01.2024

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου παρουσίασε στην Παιδική του Σκηνή την παράσταση «ΜΠΛΕ» του ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΝΕΓΡΙΝ.

Μια πρωτότυπη, εξαιρετική, οικογενειακή και «βουβή» παράσταση για όλες τις ηλικίες. Η παράσταση «ΜΠΛΕ» μας δείχνει πώς είναι να ζούμε σε μία άχρωμη καθημερινότητα και μέσα από διάφορες καταστάσεις, τελικά, να μπορούμε να χρωματίζουμε τις ψυχές μας, έτσι ώστε ο μικρός μας θεατής να βιώσει μία αλληλουχία συναισθημάτων γέλιου, χαράς, βαθιάς σκέψης, ανησυχίας, προβληματισμού, ψυχικής ανάτασης και συγκίνησης.

Λίγα λόγια για το έργο:
Ένας, άθελά του, αστείος ήρωας επιβιώνει βυθισμένος σ’ έναν άοσμο και μονόχρωμο Λίγο. Ένα λευκό και νοικοκυρεμένο Λίγο που νομίζει ο ήρωάς μας ότι βάζει έτσι σε τάξη τη ζωή του. Ξαφνικά, μια απρόσμενη συνάντηση με τον «Άλλον» – τον άλλον άνθρωπο- τον αναστατώνει κωμικά, τον προβληματίζει συγκινητικά, τον μπερδεύει αναπάντεχα και τον μπλέκει σε αστείες καταστάσεις.Μια ιστορία για την ανθρώπινη φύση που μιλάει για τις αξίες της συντροφικότητας και της αποδοχής του Άλλου.
Ο Άλλος, ως  ένα  πλάσμα διαφορετικό ή ως μια εσωτερική ανακάλυψη ενός βαθύτερου εαυτού. Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για μια συνάντηση δύο ανθρώπων που χρωματίζει και δίνει πνοή στις ζωές τους και στις ζωές μας. Με Μπλε. Το χρώμα της εμπιστοσύνης. Κι έτσι όλα αλλάζουν και όλα αποκτούν σκοπό…σε μια παράσταση που και το σκηνικό ακόμα ΟΛΟ αλλάζει και τοποθετεί τον μικρό μας θεατή, ακόμα και τον πιο άτακτο, σε μια εγρήγορση παρατήρησης.

Τα έσοδα διατέθηκαν για το έργο της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.