Δωρεά Λιομαζώματος από το Δημοτικό Σχολείο Αλίντων Λέρου

04.01.2024

Μια όμορφη ιδέα που έγινε πράξη και προσέφερε μόνο χαρά και στις δυο πλευρές!!!

Το Δημοτικό Σχολείο Αλίντων Λέρου μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποίησε κατάφερε να φτάσει μέχρι την ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών!
Το πρόγραμμα είχε ως θέμα την ελιά. Ξεκίνησε με τη συγκομιδή της από τα δέντρα που βρίσκονται στον αύλειο χώρο του σχολείου, με την συμμετοχή των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονέων αλλά και των εθελοντών. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν αθλητικοί αγώνες και στεφάνωση των νικητών με τον “κότινο” όπως στην αρχαία Ελλάδα, ενώ συζητήθηκαν τα στάδια παραγωγής του ελαιόλαδου, η χρήση του στην καθημερινή ζωή καθώς και η υψηλή διατροφική του αξία.

Αφού παράχθηκε το λάδι οι μαθητές δοκίμασαν τη γεύση του μέσα από το πρωινό που ετοίμασαν για εκείνους οι εκπαιδευτικοί του σχολείου όπως επίσης δόθηκαν στα παιδιά αρωματικά λαδάκια. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τη δωρεά του ελαιόλαδου στα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ και αυτή είναι η μεγαλύτερη αμοιβή όλων όσων συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δράση!

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, χορηγοί, όλοι γίνανε μία ομάδα ώστε να πραγματοποιηθεί μία πράξη αγάπης. Όλη αυτή η προσπάθεια όμως, είχε κι ένα δίδαγμα: Ο ο σεβασμός στις παραδόσεις και τη φύση μας, δίνει καρπούς. Καρποί οι οποίοι μεταφέρουν το μήνυμα της προσφοράς στον συνάνθρωπό μας, της αλληλεγγύης και κυρίως τον σεβασμό στην προσπάθεια των Γενναίων Παιδιών για κοινωνική ενσωμάτωση.

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές, τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων Λέρου.