Η ομάδα του “Gait Lab” στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων και την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου

16.02.2024
Τον περασμένο μήνα, συγκεκριμένα το διήμερο Τρίτη & Τετάρτη 13-14 Φεβρουαρίου, η ομάδα του Εργαστηρίου Ανάλυσης Βάδισης και Κίνησης πραγματοποίησε ένα όμορφο οδοιπορικό στη Δυτική Ελλάδα, σε Ιωάννινα και Αγρίνιο.
Πρώτη στάση αποτέλεσε η Πανεπιστημιακή Κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (Φ.Ι.Α.) του Π.Γ.Ν.Ιωαννίνων.
Έπειτα από πρόσκληση του Καθηγητή Ορθοπεδικής Διευθυντή κλινικής ΦΙΑ, κ. Αβραάμ Πλούμη, ο κ. Γεώργιος Γκρίμας από το δικό μας GaitLab της ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών, έδωσε διάλεξη στους Μεταπτυχιακούς Φοιτητές της Κλινικής.
Την επόμενη ημέρα, η ομάδα του Εργαστηρίου μετέβη στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, όπου έλαβε θερμής υποδοχής από την Υπεύθυνη του Παραρτήματος κα Κική Μάστακα, αλλά και την ομάδα των θεραπευτών. Εκεί, έγινε μια εκτενής συζήτηση για τις δράσεις και την προσφορά του Εργαστηρίου ενώ μελετήθηκαν και κάποια Case Studies.
Στην συνέχεια, η ομάδα του GaitLab αναχώρησε για την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, οπού και πάλι έτυχε εξίσου θερμής υποδοχής από την Πρόεδρος της ΤΔΕ της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου κα Λαμπρινή Κολοβού και την Υπεύθυνη του Παραρτήματος κα Αλεξάνδρα Κοσμά, μαζί με τους θεραπευτές. Εκεί έγινε μια αξιολόγηση δύο Γενναίων Παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ αλλά και συζήτηση για τα οφέλη της ανάλυσης της βάδισης.
Πρόκειται για μια πρωτοπόρα δράση, καθώς τα Εργαστήρια Ανάλυσης Βάδισης δεν είθισται να βγαίνουν από τον χώρο τους, λόγω του εξοπλισμού που έχουν να μεταφέρουν.
Έμπρακτη απόδειξη του πρωταρχικού μελήματος της ΕΛΕΠΑΠ Πανελλαδικά, η διαρκής εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού της.
Η ομάδα του GaitLab πήρε κυριολεκτικά την τεχνογνωσία της και βγήκε έξω, επικοινωνώντας τα οφέλη του Εργαστηρίου Ανάλυσης Κίνησης και Βάδισης τόσο για τους ωφελούμενους όσο και για τους θεραπευτές.