Συμμετοχή της ΕΛΕΠΑΠ στο διακρατικό συνέδριο για τις “Ανισότητες στην Εκπαίδευση”

22.03.2024

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διακρατικό συνέδριο, με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών και καινοτόμων προσεγγίσεων για τη συμπεριληπτική εκπαίδευση

Το συνέδριο διοργανώθηκε στις 20 και 21 Μαρτίου (Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού), στην Αθήνα από τους διαχειριστές του προγράμματος Active Citizens Fund, στην Ελλάδα -SolidarityNow, Ίδρυμα Μποδοσάκη- και στη Βουλγαρία – Open Society Institute Sofia, Workshop for Civic Initiatives Foundation και Trust for Social Achievement. Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. (FRA), τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, τον Ακαδημαϊκό χώρο, Πρεσβείες, θεσμικούς φορείς και από ευρωπαϊκούς και τοπικούς φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, που δραστηριοποιούνται ενεργά για την καταπολέμηση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Περισσότεροι από 40 ομιλητές και συμμετέχοντες εκπροσώπησαν 9 χώρες (Βέλγιο, Βουλγαρία, Εσθονία, Κροατία, Μάλτα, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία, Τσεχία).

Το κοινό συμπέρασμα όλων των συμμετεχόντων ήταν ότι η συμπερίληψη στην εκπαίδευση όλων των παιδιών είναι μία υπόθεση που αφορά το σύνολο των κοινωνιών.
Την ΕΛΕΠΑΠ εκπροσώπησε η Υπεύθυνη του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας, Ειδική Παιδαγωγός, κυρία ΄Ελενα Δημοπούλου.
Ευχαριστούμε πολύ το Solidarity Now για την πρόσκληση συμμετοχής της ΕΛΕΠΑΠ στο συνέδριο.