Η ΕΛΕΠΑΠ στην ημερίδα “(Δια)βιώνοντας με τον Αυτισμό” στα Ιωάννινα

02.05.2024
Μια ημερίδα ενημέρωσης και Ευαισθητοποιησης σχετικά με τη διαταραχή  αυτιστικου Φάσματος διοργάνωσε και πραγματοποίησε στις 17/04 το Τμήμα Λογπθεραπειας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  στην αίθουσα εκδηλώσεων  ΓΑΚ-Ιστορικο Αρχείο  Ηπείρου, με τίτλο ” (Δια)βιώνοντας με τον Αυτισμό.
Σκοπός της ημερίδας ήταν η δημιουργία των συνθηκών για την ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ των διαφορετικών ειδικοτήτων, των οικογενειών  και των ατόμων με Αυτισμό για τις ανάγκες συμπερίληψης,  αλλά και την αξιοπρεπή διαβίωση τους.
Στην ημερίδα μετείχαν δημόσιοι και ιδιωτικοι φορεις της πολης. Η ΕΛΕΠΑΠ παρουσίασε το πρόγραμμα πρωιμης παρέμβασης που λειτουργεί στους κόλπους της επί συναπτά ετη και τοπικά την αναγκαιότητα της πρωιμης ανίχνευσης καθώς και τη συνεργασία της διεπιστημονικης ομάδας.
Ακούσαμε εξαιρετικές ομιλίες,  νεα δεδομένα και προσπαθήσαμε όλοι μαζί να αφουγκραστουμε τις ανάγκες τόσο των ιδιων ατόμων όσο και των οικογενειών τους.
Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία αυτή του τμήματος λογοθεραπειας και δηλώνουμε παρόντες σε οποιαδήποτε μελλοντική αντιστοιχη προσπαθεια.