Η ΕΛΕΠΑΠ στα Χανιά πρωτοπορεί μέσω του Tech4Disabilities!

17.05.2024
Ένα  βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε το διάστημα 30 Μαρτίου – 21 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου Κρήτης από την ΑΜΚΕ Mataroa και το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων του Πολυτεχνείου Κρήτης (TUC TIE Lab),με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.
Το σεμινάριο ονομάζεται  Tech4Disabilities: Συμπεριληπτικός Σχεδιασμός μέσω της 3D εκτύπωσης και η ΕΛΕΠΑΠ συμμετείχε ενεργά μέσω των θεραπευτών της .
 Κατά τη διάρκεια αυτού του διαφορετικού σεμιναρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να  εξοικειωθούν με δύο βασικές έννοιες: τον συμπεριληπτικό σχεδιασμό και την τρισδιάστατη εκτύπωση.
Μέσα από τη δημιουργία βοηθητικών αντικειμένων που διευκολύνουν την καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία, προσφέροντας προσαρμοσμένες λύσεις που αυξάνουν την ανεξαρτησία τους, το πρόγραμμα παρουσίασε τις τεχνολογικές πλατφόρμες που μπορούν να λειτουργήσουν σήμερα υποστηρικτικά στα άτομα αυτά.
Οι θεραπευτές εκπαιδεύθηκαν ες στη χρήση των 3D εκτυπωτών, δίνοντας έμφαση στην εξοικείωσή τους γενικότερα με την τεχνολογία και στους τρόπους με τους οποίους μπορεί αυτή να συνεισφέρει στη διερεύνηση καινοτόμων προσεγγίσεων. 
Οι θεραπευτές της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων έχοντας αποκτήσει  νέες γνώσεις σε τεχνικές και μεθόδους 3D Printing και Σχεδιασμό 3D είναι έτοιμοι πια να δημιουργήσουν μόνοι τους αντικείμενα που θα χρησιμοποιούν στις καθημερινές τους θεραπείες .