ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

24.09.2024

Ι.   Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΕΠΑΠ αφού έλαβε υπόψη του:

Την από 23.09.2024 με αρ. πρωτ 2843 εγκριτική   απόφαση  του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας:

 

 Προκηρύσσει

Δημόσιο Πρόχειρο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό

για την εκποίηση ακινήτου ιδιοκτησίας του στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού.

 

  1. Περιγραφή του προς εκποίηση ακινήτου:

Μία  διώροφη  οικοδομή  με τμήμα υπογείου κλιμακοστασίου, η οποία αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, πρώτο (α’) πάνω από το ισόγειο όροφο και δώμα καθώς και μίας ανεξάρτητης ισόγειας αποθήκης, με συνολικό εμβαδόν κτισμάτων 1.076,77 τ.μ. επί οικοπέδου με συνολικό εμβαδόν 836,33 τ.μ. στην οδό Βυζαντινών Αυτοκρατόρων αρ. 20 της Δημοτικής Κοινότητας Αιδηψού του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού.

 

  1. Χρόνος και τόπος διενέργειας του διαγωνισμού: Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στα γραφεία της ΕΛΕΠΑΠ, οδός Κόνωνος 16 στην Αθήνα την 15.10.2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 14.00, ενώπιον 5μελούς Επιτροπής, συγκροτούμενης για το σκοπό αυτό με απόφαση του Δ.Σ.

 

  1. Προσφορές: Οι προσφορές υποβάλλονται εγγράφως, σε κλειστό σφραγισμένο φάκελο, απευθυνόμενο στην ΕΛΕΠΑΠ., προς την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού με την ένδειξη «για το Δημόσιο Πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκποίηση ακινήτου ιδιοκτησίας της ΕΛΕΠΑΠ της Δημοτικής Κοινότητας Αιδηψού, του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού μέχρι της κατά το άρθρο 2 προσδιορισθείσης ημέρας και ώρας του προς διεξαγωγή διαγωνισμού.
  2. Ο κλειστός, σφραγισμένος φάκελος περιλαμβάνει: I. Έγγραφη προσφορά με το προσφερόμενο ποσό σε Ευρώ, υπογεγραμμένη από τον συμμετέχοντα ως φυσικό πρόσωπο, ή σε περίπτωση Νομικού Προσώπου, από τον νόμιμο εκπρόσωπό του.
  3. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86, υπογεγραμμένη από τον συμμετέχοντα, ή σε περίπτωση Νομικού Προσώπου, από τον νόμιμο εκπρόσωπό του, όπου θα δηλώνεται ότι ο προσφέρων έλαβε γνώση των όρων της διακηρύξεως, τους οποίους αποδέχεται πλήρως και ανεπιφυλάκτως.

ΙΙI. Αντίγραφο  Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας

 

  1. Τρόπος διενέργειας του διαγωνισμού: I. Ο διαγωνισμός ενεργείται με ενσφράγιστες προσφορές, αποκλειόμενης της συνέχισης αυτού με προφορικές προσφορές. Οι ενσφράγιστες προσφορές αποσφραγίζονται και μονογράφονται από τα μέλη της Επιτροπής, στη συνέχεια δε ανακοινώνονται στους τυχόν παριστάμενους συμμετέχοντες.
  2. II. Οι προσφορές εγγράφονται στο πρακτικό διενέργειας του διαγωνισμού.

 

  1. Ενστάσεις: Κατά της νομιμότητας της διακήρυξης, της συμμετοχής πλειοδότη ή της νομιμότητας διεξαγωγής του διαγωνισμού επιτρέπεται υποβολή ενστάσεων ενώπιον της Επιτροπής, η οποία αποφαίνεται οριστικά επί αυτών. Οι εν λόγω ενστάσεις υποβάλλονται μόνον από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό εγγράφως κατά τη διάρκεια τούτου ή εντός 24 ωρών από της λήξεως διενεργείας αυτού.
  2. Κατακύρωση διαγωνισμού- Επανάληψη διενέργειας αυτού: Ι. Μετά το πέρας του διαγωνισμού, η Επιτροπή διενέργειας αυτού, συντάσσει πρακτικό, με το οποίο προτείνει, αιτιολογημένα, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΕΠΑΠ την εκποίηση του ακινήτου ή την επανάληψη του διαγωνισμού.

ΙΙ. Το ως άνω Πρακτικό της Επιτροπής υποβάλλεται στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο και αποφασίζει την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού μέσα σε δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες, εκτός αν επιβάλλεται η αναβολή λήψης απόφασης για ειδικούς λόγους και για εύλογο χρονικό διάστημα.

ΙΙΙ. Το Διοικητικό Συμβούλιο δύναται, με αιτιολογημένη απόφασή του, να μην αποδεχθεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, αν ήθελε κρίνει ασύμφορο αυτό, ή να αποφασίσει με ειδικά αιτιολογημένη απόφασή του υπέρ της κατακύρωσης σε διαφορετικό πλειοδότη, ή και να ακυρώσει τον διενεργηθέντα διαγωνισμό.

  1. Στην περίπτωση που δύο ή περισσότεροι πλειοδότες προσφέρουν το ίδιο μίσθωμα, το Διοικητικό Συμβούλιο, αποφασίζει αιτιολογημένα την κατακύρωση σε αυτόν που συγκεντρώνει περισσότερα ουσιαστικά προσόντα, ενώ αν αυτοί παρουσιάζουν τα αυτά ουσιαστικά προσόντα, η κατακύρωση ενεργείται με κλήρωση, η οποία λαμβάνει χώρα σε δημόσια συνεδρίαση.
  2. V. Σε κάθε μία από τις ως άνω περιπτώσεις δεν δημιουργείται δικαίωμα αποζημίωσης υπέρ των μη προκριθέντων υποψηφίων μισθωτών.
  3. VI. Εάν το επιτευχθέν αποτέλεσμα θεωρηθεί ασύμφορο από το Διοικητικό Συμβούλιο ή εάν κανένας πλειοδότης δεν προσέλθει κατά τη διενέργεια του διαγωνισμού, αυτός επαναλαμβάνεται, προκηρύσσοντας περιληπτική διακήρυξη.

Για τη διενέργεια του επαναληπτικού διαγωνισμού απαιτείται η προ δέκα (10) ημερών δημοσίευση της διακήρυξης.

 

  1. Δημοσιότητα: Περίληψη της παρούσας διακήρυξης θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΛΕΠΑΠ στο διαδίκτυο.

 

  1. Κατάρτιση της σύμβαση : Ι. Το αποτέλεσμα της κατακύρωσης του διαγωνισμού γνωστοποιείται εγγράφως στον προκριθέντα πλειοδότη, ο οποίος καλείται να προσέλθει στην ΕΛΕΠΑΠ, μέσα στην τασσόμενη από αυτό προθεσμία, για την υπογραφή συμβολαιογραφικού προσύμφωνου.
  2. II. Εάν ο υπέρ ου κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός πλειοδότης δεν προσέλθει εντός της ταχθείσας προθεσμίας, το Διοικητικό Συμβούλιο κηρύσσει έκπτωτο τον ανακηρυχθέντα πλειοδότη. Ακολούθως, η ΕΛΕΠΑΠ  δικαιούται να προβεί σε νέα εκποίηση, χωρίς τη διενέργεια νέου διαγωνισμού, όπου κατακυρώνεται η προσφορά του επόμενου σε σειρά πλειοδότη.

 

  1. Πληροφορίες : Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στα γραφεία της ΕΛΕΠΑΠ, Κόνωνος 16, (Γραφείο Υπεύθυνου Συμμόρφωσης) και στο τηλέφωνο 2107228360, όλες τις εργάσιμες ημέρες από 9.00′ έως 13.00′.

 

  1. Εφαρμοστέο Δίκαιο : 1. Τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 21 του ν.δ.1111/1972 «Περί

Φιλανθρωπικών Σωματείων» (Α’ 23).

  1. 2. Τις διατάξεις των άρθρων 59 έως και 63 του π.δ. 715/1979 «Περί τρόπου ενεργείας

υπό των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), προμηθειών, μισθώσεων και

εκμισθώσεων εν γένει, αγορών ή εκποιήσεων ακινήτων, εκποιήσεων κινητών πραγμάτων

ως και εκτελέσεως εργασιών», (Α’212).

.

 

                                                           Η Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΕΠΑΠ

                                                            Δρ. Ελένη Ν .Σκουτέλη