Μία Πρότυπη Παιδική Χαρά στη Θεσσαλονίκη από τη bwin!

28.01.2020

Στην ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης γιορτάσαμε τα 50 χρόνια λειτουργίας μας, εγκαινιάζοντας στους Ελαιώνες Πυλαίας, μια Πρότυπη Παιδική Χαρά για τα Γενναία Παιδιά μας.

Χάρη στη bwin, την Τετάρτη 18/12, ένα όραμα ετών έγινε πραγματικότητα για τα Γενναία Παιδιά μας στη Θεσσαλονίκη! Η Πρότυπη Παιδική Χαρά, εγκαινιάστηκε από την Πρόεδρο της ΤΔΕ ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης Λίλα Μπακατσέλου και τη Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της bwin, Ιωάννα Μπερίου.

Σε αυτή τη παιδική χαρά, μπορούν να παίζουν καθημερινά παιδιά με αναπηρία, μαζί με παιδιά τυπικής ανάπτυξης. Όλα τα παιδιά ηλικίας 3 – 10 ετών, ξεπερνούν πλέον όλα τα εμπόδια και τις διακρίσεις, που μέχρι σήμερα δεν τους επέτρεπαν να απολαμβάνουν τη χαρά του παιχνιδιού με συνομηλίκους τους.

Εργοθεραπευτές και ειδικοί επιστήμονες ασχολήθηκαν με το σχεδιασμό και τη κατασκευή της παιδικής χαράς, έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες και τις προτιμήσεις κάθε παιδιού. Ακόμη και παιδιά που βρίσκονται σε αναπηρικό αμαξίδιο, μπορούν πλέον να κάνουν με ασφάλεια κούνια, τσουλήθρα και τραμπάλα.

Η κ. Λίλα Μπακατσέλου, εξέφρασε τη συγκίνηση της για την υλοποίηση του έργου της Πρότυπης Παιδικής Χαράς, αλλά και για τις πολύτιμες στιγμές γέλιου και χαράς που προσδοκά, να ζήσουν τα παιδιά.

Πριν από το κόψιμο της κορδέλας τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης τραγούδησαν τα κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, έπαιξαν ένα μικρό θεατρικό σκετς συγκινώντας όλους τους παραβρισκόμενους στην εκδήλωση.

Το «παρών», εκτός από πλήθος φίλων της ΕΛΕΠΑΠ, μέλη της ΤΔΕ ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, του αντιδημάρχου αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρου Λεκάκη, αλλά και του Ιωάννη Καποδίστρια Managing Director της BWIN Greece, έδωσαν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Σφαιροβολίας Οδυσσέας Μουζενίδης και ο σπρίντερ Κωνσταντίνος Ζήκος, μέλη του προγράμματος bwinners: «Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Ολυμπιονικών».

«Η πρότυπη παιδική χαρά αποτελεί ένα πραγματικό διαμάντι στη συλλογή που έχουμε δημιουργήσει στην ΕΛΕΠΑΠ, χάρη χορηγία της bwin, που μετά την προσφορά για την κατασκευή της αίθουσας αισθητηριακής ολοκλήρωσης, συνεορτάζει μαζί μας τα 50 χρόνια λειτουργίας της ΕΛΕΠΑΠ με τη δημιουργία αυτής της καταπληκτικής και πρότυπης παιδικής χαράς, που θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να απολαύσουν από εδώ και στο εξής χαρές που μέχρι τώρα δεν είναι τη δυνατότητα να το κάνουν, ισότιμα μαζί με όλα τα υπόλοιπα παιδιά», είπε μεταξύ άλλων η κ. Λίλα Μπακατσέλου.

Με τη σειρά της η κ. Ιωάννα Μπερίου, δήλωσε: «Ευχόμαστε να έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε και άλλες τέτοιες δράσεις τα επόμενα χρόνια. Όλες οι εταιρίες που αφουγκράζονται, συνομιλούν και ακούν τις ανάγκες της κοινωνίας, είναι οι ίδιες εταιρίες που θα χτίσουν γερές βάσεις για ένα δημιουργικό μέλλον, ελπιδοφόρου ανάπτυξης για τις ίδιες, για την κοινωνία και τους ανθρώπους της. Η πρόσβαση στο παιχνίδι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού. Τόσο η πρότυπη παιδική χαρά στην Θεσσαλονίκη, όσο και οι πρότυπες αίθουσες αισθητηριακής ολοκλήρωσης για παιδιά με αναπηρία και νευροαναπτυξιακά προβλήματα, αποδεικνύουν την έμπρακτη υποστήριξη της bwin στο πολύτιμο έργο της ΕΛΕΠΑΠ. Μέσα από την καρδιά μας η πρότυπη παιδική χαρά που εγκαινιάσαμε να χαρίσει πολλά παιδικά χαμόγελα, ευτυχισμένες στιγμές και να ακουστούν πολλά χαμόγελα και γέλια από τα παιδιά».

Είναι πλέον επίσημο: η πρότυπη παιδική χαρά θα γίνει σημείο συνάντησης για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, αλλά και τους φίλους τους! Ευχαριστούμε τη bwin μέσα από τη καρδιά μας!