Τελετή Απονομής Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη 2021 για την ΕΛΕΠΑΠ στις Βρυξέλλες

10.11.2021

 

 

 

 

Μεγάλη τιμή και διάκριση για την ΕΛΕΠΑΠ αποτελεί η βράβευσή της για το 2021 με το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη. Με το Βραβείο αυτό αναγνωρίζεται το έργο και η πολυετής προσφορά της ΕΛΕΠΑΠ προς την κοινωνία για 84 και πλέον χρόνια. Η διάκριση αυτή για την ΕΛΕΠΑΠ αποκτήθηκε επάξια, ύστερα από εισήγηση του Έλληνα Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κύριου Δημήτρη Παπαδημούλη.

Το Βραβείο παρέλαβαν η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ, Δρ. Ελένη Ν. Σκουτέλη και η Ά Αντιπρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ, κυρία Μαριάννα Μόσχου.

Η κυρία Μαριάννα Μόσχου, Αντιπρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ, μέσα από μία συγκινητική ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, μίλησε για την ΕΛΕΠΑΠ, το πολυετές και πολύτιμο έργο που προσφέρεται προς παιδιά και ενήλικες με αναπηρία χάρη στην υποστήριξη ολόκληρης της οικογένειας της ΕΛΕΠΑΠ, αλλά και για την τιμητική αυτή διάκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη για το 2021.

Το Βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε άτομα, ομάδες, σωματεία ή οργανώσεις που με τις δράσεις τους προάγουν τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κυρία Μαριάννα Μόσχου χαρακτηριστικά στην ομιλία της είπε:

«Αποτελεί έναν καθημερινό αγώνα για όλους εμάς να συνεχίζουμε το όραμα της ΕΛΕΠΑΠ για Βήματα Ζωής, για ευκαιρίες ένταξης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης που διασφαλίζουν ένα καλύτερο μέλλον για όλα τα παιδιά και τους ενήλικες με αναπηρία στην Ελλάδα. Σήμερα αντιμετωπίζουμε μια συνεχή αύξηση της ζήτησης των υπηρεσιών της ΕΛΕΠΑΠ από οικογένειες, που αντιμετωπίζουν πολλαπλές δυσκολίες και χρειάζονται τη βοήθειά μας.

Ανεκτίμητη ανταμοιβή για όλους μας είναι ένα χαμόγελο, η ευτυχία που απεικονίζεται στα μάτια των παιδιών μας, ακόμη και ένα μικρό επίτευγμα στους καθημερινούς στόχους, όπως ένα άγγιγμα, μια λέξη, ένα βήμα και επιτεύγματα ζωής όπως η αποφοίτηση από το πανεπιστήμιο, η κατάκτηση ενός αθλητικού επιτεύγματος, η ικανότητα για μία ανεξάρτητη ζωή. Τα παιδιά και οι ενήλικες της ΕΛΕΠΑΠ, σε καθημερινή βάση, δίνουν σε όλους μας παραδείγματα σθένους, σκληρής δουλειάς και αποφασιστικότητας. Συνεχίζουν να προσπαθούν, ανεξάρτητα από τις αντιξοότητες και προσθέτουν ένα μικρό κομμάτι στην κοινωνική ευαισθητοποίηση και την αποδοχή από την κοινωνία.

Τα μέλη του ΔΣ, το προσωπικό, οι εθελοντές συνολικά, είμαστε η μεγάλη οικογένεια της ΕΛΕΠΑΠ. Όλοι μαζί στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας, που δίνουν καθημερινά έναν αξιοθαύμαστο αγώνα για να αναπτύξουν τα Βήματα της Ζωής τους.

Για 84 και πλέον χρόνια στην ΕΛΕΠΑΠ έχουμε κοινό τρόπο ζωής, βλέπουμε ένα φως στο τούνελ. Το φως είναι τα παιδιά μας και τα Βήματα Ζωής που κάνουν προς ένα καλύτερο μέλλον. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε την παρακαταθήκη της ΕΛΕΠΑΠ και σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε τη στήριξη όλων των αφοσιωμένων φίλων της ΕΛΕΠΑΠ.»

Η κυρία Μαριάννα Μόσχου ευχαρίστησε ιδιαίτερα την επιτροπή αξιολόγησης για αυτήν την τιμητική επιλογή και ανάδειξη της ΕΛΕΠΑΠ, καθώς και τον κύριο Δημήτρη Παπαδημούλη, Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λέγοντας πως: «Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη μας γεμίζει με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, να συνεχίσουμε αυτό το δια βίου ταξίδι για να φέρουμε ένα ακόμη χαμόγελο, ένα ακόμη βήμα, μια ακόμη ζωή πιο κοντά στην ευτυχία για τα παιδιά μας.»

Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς για την πολύτιμη και συνεχή στήριξη που προσφέρετε προς την ΕΛΕΠΑΠ και τα Γενναία μας Παιδιά με αναπηρία. Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, δίπλα στα παιδιά μας, να τους προσφέρουμε ακόμη περισσότερη αγάπη και περισσότερες θεραπείες, ώστε να μπορέσουν να κατακτήσουν ένα καλύτερο μέλλον!

Μπορείτε να δείτε την ομιλία της κυρίας Μαριάννας Μόσχου από την τελετή απονομής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, στο παρακάτω βίντεο: