Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

 

Είμαστε πολύ περήφανοι για την υλοποίηση των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ιωαννίνων, και χαρούμενοι που δημιουργούνται εγκαταστάσεις στην ΒΔ Ελλάδα, για την ανεξάρτητη διαβίωση ανθρώπων με αναπηρία!

Το έργο, έλαβε την αναγνώριση και χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Επιτρέπει σε ενήλικες ΑμεΑ, αλλά και τις οικογένειές τους, να ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον με ασφάλεια, απασχόληση, κοινωνικοποίηση και κυρίως, ελπίδα. Θα μπορούσε να πει κανείς πως μία νέα σελίδα γυρνά στη ζωή τους.

Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, αποτελούν το μεγαλύτερο έργο κοινωνικής πρόνοιας  σε ολόκληρη την ΒΔ Ελλάδα. Στις ΣΥΔ θα ζουν έως 35 άτομα με αναπηρία, ο καθένας σε δικό του δωμάτιο με την στήριξη εξειδικευμένου προσωπικού. Το κτιριακό συγκρότημα περιλαμβάνει επτά ισόγειες κατοικίες 220τ.μ η καθεμία, ανεξάρτητες μεταξύ τους, και ένα κοινόχρηστο κτήριο καθημερινής απασχόλησης και ψυχαγωγίας σύμφωνα με τις προδιαγραφές της σχετικής Υπουργικής Απόφασης για την υποστηριζόμενη διαβίωση.

Στους χώρους υπάρχουν μεταξύ άλλων θεραπευτήρια, γυμναστήρια, αίθουσα εκδηλώσεων, εργαστήρια κηπουρικής, αγγειοπλαστικής, κηροπλαστικής, στα οποία οι ένοικοι θα μαθαίνουν να εκτελούν μια εργασία (π.χ κατασκευή μπομπονιέρων, λαμπάδων, εποχικών ειδών κλπ), ανάλογη με τις δυνατότητες και τα ενδιαφέροντα τους. Επιπλέον θα εκπαιδεύονται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων αυτοεξυπηρέτησης και καθημερινής ζωής όπως ατομική υγιεινή, καθαριότητα χώρων, μαγειρική κλπ.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα: syd-elpidazois.gr