Η ΕΛΕΠΑΠ

Αποστολή μας είναι να παρέχουμε σε κάθε άνθρωπο με αναπηρία και την οικογένειά του, Δια Βίου Στήριξη, και πρόσβαση στα προγράμματα αποκατάστασης ανεξάρτητα από το οικονομικό, κοινωνικό, ή θρησκευτικό του υπόβαθρο. Σκοπός μας, είναι να βοηθήσουμε τα Γενναία μας Παιδιά, και τους ενήλικες ΑΜΕΑ, να κάνουν μικρά ή μεγάλα βήματα προόδου, «Βήματα Ζωής».

Η ΕΛΕΠΑΠ είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά από το 1937. Σήμερα λειτουργεί σε άριστα εξοπλισμένες εγκαταστάσεις, σε 6 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλο και Αγρίνιο).

Ο οργανισμός σήμερα υποδέχεται βρέφη, παιδιά και ενήλικες, και τους προσφέρει θεραπευτικά προγράμματα, εκπαίδευση και ιατρική παρακολούθηση. Παράλληλα πλαισιώνει και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στις οικογένειές τους.

Η ΕΛΕΠΑΠ στέκεται δίπλα στα παιδιά, και τα βοηθά να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους, ώστε να επιτύχουν την κοινωνική και σχολική ένταξή τους στην τυπική εκπαίδευση - αξιοσημείωτο είναι ότι το 50-60% των παιδιών μας το καταφέρνουν.

Σε όλο αυτό το ταξίδι, φροντίζουμε πάντα να είμαστε δίπλα στις οικογένειες των παιδιών μας, σε κάθε τους βήμα. Έτσι δημιουργείται ένα κλίμα αλληλεγγύης, συνεργασίας και εμπιστοσύνης, στο οποίο γίνονται τα αδύνατα, δυνατά.

Ποιους Υποστηρίζουμε

Αποστολή μας, είναι να παρέχουμε σε κάθε παιδί και την οικογένειά του, Δια βίου στήριξη, από την βρεφική ηλικία έως και την ενήλικη ζωή.

Πραγματική εμπειρία ζωής

Η ΕΛΕΠΑΠ προσφέρει μια σειρά προγραμμάτων ολιστικής παρέμβασης για παιδιά βρεφικής, προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

 • Εδώ, γνώρισα τις αδυναμίες και τις δυνατότητές μου, διδάχθηκα νέες στρατηγικές. Πίστεψα ξανά στον εαυτό μου.

  "Είμαι ο Μαξιμίλιαν και έχω δεξιά ημιπληγία μετά από κάποιο ατύχημα στον εγκέφαλο, στα 14 μου χρόνια. Επί 10 χρόνια, ένιωθα πως κάτι είχε αλλάξει. Μα εστιάζαμε μόνο στο κινητικό μέρος. Οι γονείς μου και εγώ, ζούσαμε στη άγνοια των επιπτώσεων, όπου κάθε προσπάθειά μου απέβαινε άκαρπη. Έμαθα για την Μονάδα Νευροψυχολογικής Αποκατάστασης της ΕΛΕΠΑΠ, από καθαρή τύχη. Εδώ, γνώρισα τις αδυναμίες και τις δυνατότητές μου, διδάχθηκα νέες στρατηγικές. Πίστεψα ξανά στον εαυτό μου. Αποφάσισα να μην σταματήσω να πολεμώ. Σήμερα, ως μέντορας της ΕΛΕΠΑΠ, ευαισθητοποιώ μαθητές σχολείων. Ολοκλήρωσα τον νέο κύκλο σεμιναρίων με θέμα την Δενδροκομία και στοχεύω να γυρίσω πίσω στον τόπο μου και να ασχοληθώ με τον αγροτικό τομέα στα Γιάννενα".

  Μαξιμίλιαν Τσιάβος, απόφοιτος προγράμματος Νευροψυχολογικής Αποκατάστασης

 • Πρέπει να αντιμετωπιζόμαστε ως ίσοι και όχι σαν φαινόμενα, για να μπορέσουμε να επανενταχθούμε ομαλά στην κοινωνία

  "Πριν από 10 χρόνια με παρέσυρε αμάξι, ενώ προσπαθούσα να διασχίσω το δρόμο σε φανάρι πεζών, με αποτέλεσμα να πάθω ΚΕΚ. Μετά από μια εγκεφαλική βλάβη αλλάζουν πολλά. Αλλάζει η αντίληψη σου για τον κόσμο. Οι άλλοι σε αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Αλλάζει ο χρόνος πρόσληψης και επεξεργασίας των πληροφοριών αλλά και ο χρόνος αντίδρασης, κάτι που δυσκολεύει την καθημερινότητα και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Στην Ελλάδα υπάρχει μεγαλύτερη επικέντρωση στην κινητική αποκατάσταση και όχι στη νοητική που για μένα πλέον είναι εξίσου, αν όχι, πιο σημαντική. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι το «είναι» και όχι το «φαίνεσθαι». Μετά την πρόσφατη μου συμμετοχή στη Μονάδα Νευροψυχολογίας και Αποκατάστασης της  ΕΛΕΠΑΠ μου είναι πλέον ξεκάθαρο. Πρέπει να αντιμετωπιζόμαστε ως ίσοι και όχι σαν φαινόμενα, για να μπορέσουμε να επανενταχθούμε ομαλά στην κοινωνία".

  Εύη Χ., απόφοιτη προγράμματος Νευροψυχολογικής Αποκατάστασης

 • Όνειρό μου είναι να προσφέρω μέσα από το βίωμα μου και την γνώση μου.

  "Είμαι η Δέσποινα Μαργωμένου, απόφοιτος του Πάντειου Πανεπιστημίου. Από 8 μηνών, η ΕΛΕΠΑΠ είναι το δεύτερό μου σπίτι και οι άνθρωποί της, η δεύτερή μου οικογένεια. Με σκληρή δουλειά και καθημερινή καθοδήγηση, η τετραπληγία είναι ημιπληγία. Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα της Πρώιμης Εκπαιδευτικής Παρέμβασης, εντάχθηκα σε Γενικό Σχολείο και ξανα-επέστρεψα στην ΕΛΕΠΑΠ ως εθελόντρια και τώρα ως στέλεχος της Κοιν. Σ.Επ. ARTεμείς. Όνειρό μου είναι να προσφέρω μέσα από το βίωμα μου και την γνώση μου και φυσικά να αποκτήσω την δική μου οικογένεια".

  Δέσποινα Μαργωμένου (απόφοιτη προγράμματος)

 • Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια της ΕΛΕΠΑΠ, που έγινε για μένα μια αγκαλιά.

  "Ονομάζομαι Δέσποινα Νικολακούδη και θα σας μιλήσω για την ΕΛΕΠΑΠ, που αποτελεί για μένα ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου, της καρδιάς μου. Εδώ έκλαψα, γέλασα, στάθηκα κυριολεκτικά και μεταφορικά στα πόδια μου. Παρακολούθησα τα θεραπευτικά της προγράμματα για 15 χρόνια. Το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό της καθοδήγησε και στήριξε τους γονείς μου ώστε να αποδεχτούν την ιδιαιτερότητά μου. Το έργο της ΕΛΕΠΑΠ δεν σταματά με την αποχώρηση των παιδιών από τα προγράμματά της, αλλά συνεχίζεται σε κάθε σημαντική στιγμή της ζωής τους. Έτσι και στην δική μου, η φυσικοθεραπεύτριά μου και μέλη της Διοίκησης της ΕΛΕΠΑΠ, μου έκαναν την τιμή να παρευρεθούν στην τελετή ορκωμοσίας μου. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια της ΕΛΕΠΑΠ, που έγινε για μένα μια αγκαλιά και έμπρακτα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην σημερινή μου εικόνα. Χωρίς την στήριξή της, δεν θα είχα καταφέρει να γίνω τελείως αυτόνομη και έτσι να μπορώ να εργάζομαι εδώ και 10 χρόνια ως δασκάλα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Στόχος μου είναι γίνω φάρος και να φωτίσω τον δρόμο των μικρών μου μαθητών προς την αποδοχή της διαφορετικότητας, της αλληλοκατανόησης και το σεβασμό προς τους συνανθρώπους τους. Θέλω μέσα από το παράδειγμά μου, να καταλάβουν πως όσο δύσκολο και αν φαίνεται κάτι, αν υπάρχει θέληση και στήριξη από τους κατάλληλους ανθρώπους, όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το έκανα εγώ, μπορείτε και εσείς".

  Δέσποινα Νικολακούδη (απόφοιτη προγράμματος)

 • Ευτυχώς γνωρίσαμε την ΕΛΕΠΑΠ, που για μας σύντομα έγινε μια δεύτερη οικογένεια.

  "Είμαι ο Ρήγος Φραγκίσκος, πατέρας του Μάρκου, που είναι 8 ετών. Πριν από 7 μισή χρόνια διαπιστώσαμε κάποια κινητικά προβλήματα και αναγκαστήκαμε να αφήσουμε το νησί μας, τις δουλειές μας, το σπίτι μας και να έρθουμε στην Αθήνα. Ευτυχώς γνωρίσαμε την ΕΛΕΠΑΠ, που για μας σύντομα έγινε μια δεύτερη οικογένεια και ενταχθήκαμε στα θεραπευτικά της προγράμματα και στο πρόγραμμα της Πρώιμης Παρέμβασης".

  Ρήγος Φραγκίσκος (γονέας παιδιού της ΕΛΕΠΑΠ)

 • Ένα μεγάλο μπράβο, αξίζει να συνεχίσετε έτσι!

  "Πως μπορώ να ξεχάσω τις πρώτες λεξούλες του Μάρκου, την εικόνα του να κάνει ποδήλατο, κάτι αδιανόητο για την πάθησή του. Με τον αγώνα της θεραπεύτριάς μας όμως, τα καταφέραμε. Την ενασχόλησή του στους υπολογιστές και πόσα άλλα ακόμα θα μπορούσα να πω. Ίσως το ευχαριστώ να είναι μικρό μπροστά στο έργο που προσφέρει εδώ και 80 χρόνια η ΕΛΕΠΑΠ στα Γενναία μας Παιδιά. Ένα μεγάλο όμως ευχαριστώ στην Διοίκηση, στους θεραπευτές, στους παιδαγωγούς, στους εργαζόμενους και σε όλους όσους προσφέρουν ενεργά στον καθημερινό μας αγώνα. Ένα μεγάλο μπράβο, αξίζει να συνεχίσετε έτσι!"

  Μαριλένα Δελατόλα (γονέας παιδιού της ΕΛΕΠΑΠ)

 • Εγώ ως γονιός αισθάνθηκα ασφάλεια, αγκάλιασαν εμάς και το παιδί μας, μας καθοδήγησαν σωστά.

  "Είμαι σήμερα εδώ με την ιδιότητα του γονιού, για να καταθέσω τη δική μου εμπειρία ως προς το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ένα παιδί να βγει νικητής. Το πρώτο είναι η αποδοχή, ότι το παιδί μας χρειάζεται μια μικρή ή μεγαλύτερη βοήθεια. Το δεύτερο είναι αυτό που ονομάζουμε Πρώιμη Παρέμβαση. Αυτό δεν μπορεί να γίνει μεμονωμένα. Χρειάζεται ένα οργανωμένο κέντρο. Η ΕΛΕΠΑΠ είναι ένα πρότυπο Κέντρο Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής, έχει σύγχρονες εγκαταστάσεις, τους καλύτερους ειδικούς. Εγώ ως γονιός αισθάνθηκα ασφάλεια, αγκάλιασαν εμάς και το παιδί μας, μας καθοδήγησαν σωστά, απομάκρυναν τους περιττούς φόβους, μας έβαλαν σε εγρήγορση όπου χρειαζόταν και είχαμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το παιδί μας. Θέλω να πω στους γονείς να μην φοβούνται να παραδεχτούν και να ζητήσουν βοήθεια. Θέλω να πω στην πολιτεία να είναι πάντα αρωγός στο πολύτιμο έργο της ΕΛΕΠΑΠ. Θέλω να πω και σε εσάς που μας παρακολουθείτε, να συνεισφέρετε με όποιον τρόπο μπορείτε, εθελοντικά ή οικονομικά, ώστε η ΕΛΕΠΑΠ να γιορτάσει όχι 80, αλλά 580 χρόνια λειτουργίας".

  Σοφία Αναγνωσταρά (γονέας παιδιού της ΕΛΕΠΑΠ)

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας!

85 Χρόνια προσφοράς

0

ΠΑΙΔΙΑ

0

ΧΡΟΝΙΑ

0

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ

0

ΑΤΟΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

0

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΕΤΗΣΙΩΣ

0

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Newsletter

 

Επικοινωνία

Κέντρο Αθηνών
Κόνωνος 16, 11634 Αθήνα
Τηλ.: 2107228360, 2107233860, 2107212780
Fax: 2107228380
E-mail: epikoinonia@elepap.gr

 

Πολιτική απορρήτου

Πολιτική ποιότητας

Διαχείριση Cookies

Online συναλλαγές